Mindeord om Bjarne Hansen

Bjarne Hansen.

Bjarne Hansen.

I weekenden kom der mindeord om tidligere adm. direktør i og bestyrelsesformand for Maersk Air, Bjarne Hansen. Han var ved sin død bl.a. formand for bestyrelserne i Billund Lufthavn og helikopterfirmaet Bel Air.

Tidligere skibsreder i A.P. Møller-Mærsk, adm. direktør for bl.a. Maersk Air og bestyrelsesformand for bl.a. Billund Lufthavn og det store jyske helikopterfirma Bel Air, Bjarne Hansen, døde torsdag aften på Sankt Lukas-stiftelsens hospice ved København i en alder af 72 år.

Bjarne Hansen bisættes mandag i næste uge, 6. maj, kl. 13 fra Ordrup Kirke.

Efter Bjarne Hansen for ti år siden forlod A.P. Møller-Mærsk oprettede han bl.a. konsulentvirksomheden WingPartners, der rådgiver indenfor eksempelvis luftfart og shipping.

Gennem weekenden kom der mindeord fra tre kendte personligheder i dansk luftfart, der alle kendte Bjarne Hansen godt.

Bjarne Hansen var fra 2005 og til sin død bl.a. formand for bestyrelsen i Billund Lufthavn. Lufthavnens adm. direktør, Kjeld Zacho Jørgensen, siger:

”Jeg satte enorm stor pris på Bjarne Hansen som menneske og bestyrelsesformand. Han var en fantastisk sparringspartner med sin viden om luftfart, hans netværk og evnen til at få arbejdet til at gå op i højere enhed. Bjarne Hansen var et meget godt, ordentligt og hæderligt menneske.”

I Billund Lufthavns mindeord, der bringes på lufthavnens hjemmeside, står bl.a.: ”Bjarne Hansen er en af de enkeltpersoner, der har haft størst betydning for Billund Lufthavn. Gennem sine mange år som adm. direktør og senere bestyrelsesformand for Maersk Air, var han med sit fremsyn og sin ledelse med til at sikre Billund Lufthavn positionen som Vestdanmarks internationale lufthavn.

Bjarne var et stort menneske, både fysisk og mentalt. En mand af sit ord, altid parat til at tage en chance og aldrig i tvivl om, at ansvaret fulgte med. Bjarne Hansen vil blive savnet af mange i Billund Lufthavn. Men trods Bjarnes alt for tidlige død, vil himlen over Billund Lufthavn fortsat være blå. Æret være Bjarne Hansens minde,” hedder det bl.a. i den officielle tekst fra bestyrelse og ledelse i Billund Lufthavn.

Frem til lufthavnens generalforsamling 16. maj fungerer den hidtidige næstformand, Clas Nylandsted Andersen, som bestyrelsesformand.

I 2010 blev Bjarne Hansen bestyrelsesformand for det det jyske helikopterfirma Bel Air, der siden bare er vokset og vokset. Bjarne Hansen kendte helikopterflyvning fra Maersk Air, hvor Maersk Helicopters betjente boreplatforme. Fra den tid kendte han også Susanne Hessellund, der i dag er eneejer af Bel Air.

Til standby.dk sagde Susanne Hessellund i går:

”Bjarne har været en rigtig god ven for mig og en fantastisk formand for Bel Air-bestyrelsen. Han har en meget stor del af æren for, at Bel Air har formået at ekspandere kraftig i den hårde konkurrence på offshore helikoptermarkedet.

Bjarne har været en fantastisk sparringspartner i relation til både små og store beslutninger på alle planer. På trods af meget hårde dage i det sidste år deltog han stædigt i alle møder i vores bestyrelse samt andre vigtige møder. Han var altid på forkant og altid utrolig velforberedt til alt hvad han deltog i.

Nogle få ord, der kendetegnede Bjarne var målrettet, stædig, oprigtig, ærlig, ordentlig, intelligent – og han var samtidig et varmt menneske, der var omsorgsfuld overfor de mennesker tæt på ham og for virksomhedens medarbejdere – det var af stor betydning for ham, at alle havde det godt…

Bjarne fik gennem sine mange år i luftfartsbranchen sat sine meget tydelige og positive spor i hele branchen. Bjarne havde et meget stort hjerte for luftfart og for Bel Air og hele holdet her… Jeg vil savne ham meget som ven og som formand i vores bestyrelse,” hedder det fra Susanne Hessellund.

Indtil Bel Airs generalforsamling næste måned er bestyrelsens næstformand, advokat Jan Børjesson, konstitueret som formand.

Den adm. direktør for danske Jet Time, Klaus Ren, kendte Bjarne Hansen fra sine 20 år i Maersk Air. Han sagde i weekenden til standby.dk:

”Vi er mange tusinde i den skandinaviske luftfartsbranche, der kan takke Bjarne Hansen for, at vi fik lov til at komme ind i branchen og påbegynde vore karriereforløb i Maersk Air under hans ledelse.

Bjarne Hansen vil blive husket som en af de helt store i skandinavisk luftfart – ikke kun på grund af hans dygtige ledelse af Maersk Air i mange år – men også grundet hans store indsats på det luftfartspolitiske område under dereguleringen af industrien i 1980’erne og 1990’erne.

Personligt har jeg mistet en god ven, og ikke mindst min mentor fra mit eget lederudviklingsforløb i slutningen af 1990’erne. Jeg kommer til at savne hans lune humor og ikke mindst de gode råd, han altid så gavmildt bød ind med, når man spurgte ham.”