Mindepark om historisk søslag i Thyborøn

mindepark thyborønMindeparken for verdens største søslag åbner i dag, onsdag, for offentligheden i Thyborøn. Jyllandsslaget med over 8.600 døde var en milepæl i kampene til søs mellem Tyskland og England under Første Verdenskrig.

Det skete i Vesterhavet 145 kilometer vest for Thyborøn den 31. maj og 1. juni i 1916 og det er den danske

vragdykker Gert Normann Andersens historiske begejstring og de mange ting, han har hentet op fra havbunden efter de 25 sænkede krigsskibe, der har sikret en mindepark.

Hans mange fund udgør grundstammen i det maritime museum Sea War Museum Jutland, som slog dørene op i september sidste år i Thyborøn.

Åbningen af mindeparken på 20.000 kvadratmeter markeres med udenlandsk deltagelse. Efterkommere af de to admiraler, der ledede slaget på engelsk og tysk side, kommer til Thyborøn og deltager.

Mindeparken er et kunstprojekt i naturen udført af Paul M. Cederdorff. I klitterne er der anbragt 25 store granitblokke med hvert sænket skibs navn samt en ekstra sten for de døde fra skibe, som ikke sank.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.