Mindre forurening fra Kanalrundfarten

Strömma Danmark, som driver kanalrundfart i København og Bådfart på bl.a. Furesøen, skifter fra traditionel diesel til det renere GTL-brændstof, som sænker partikeludledningen med op til 38%.

Det mere miljøvenlige brændstof reducerer udledning af NOx og CO fra dieselmotorer med op til 38% sammenlignet med traditionel diesel. Selskabet driver i forvejen to eldrevne både i kanalerne i København.

Mads V. Olesen, adm. direktør i Strömma Danmark: “Vi arbejder målrettet med at minimere vores miljøpåvirkning, og sammen med DCC Energi har vi fået en oplagt mulighed for at sænke vores udledning blot ved at fylde et nyt brændstof på vores både”.

GTL står for Gas-To-Liquids og er en syntetisk diesel, der bliver lavet på naturgas af Shell. Det brænder renere end traditionel diesel og har en højere biologisk nedbrydelighed. Det kræver ingen justering af motoren eller anden investering at bruge det.

Energiselskabet DCC Energi sælger i dag GTL til erhvervsmarkedet i Danmark. Det er tilgængeligt på Sjælland og udvalgte kunder i Jylland og på Fyn. Mere om GTL www.dccenergi.dk/gtl.aspx

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.