Mindre forurening fra Kanalrundfarten

Strömma Danmark, som driver kanalrundfart i København og Bådfart på bl.a. Furesøen, skifter fra traditionel diesel til det renere GTL-brændstof, som sænker partikeludledningen med op til 38%.

Det mere miljøvenlige brændstof reducerer udledning af NOx og CO fra dieselmotorer med op til 38% sammenlignet med traditionel diesel. Selskabet driver i forvejen to eldrevne både i kanalerne i København.

Mads V. Olesen, adm. direktør i Strömma Danmark: “Vi arbejder målrettet med at minimere vores miljøpåvirkning, og sammen med DCC Energi har vi fået en oplagt mulighed for at sænke vores udledning blot ved at fylde et nyt brændstof på vores både”.

GTL står for Gas-To-Liquids og er en syntetisk diesel, der bliver lavet på naturgas af Shell. Det brænder renere end traditionel diesel og har en højere biologisk nedbrydelighed. Det kræver ingen justering af motoren eller anden investering at bruge det.

Energiselskabet DCC Energi sælger i dag GTL til erhvervsmarkedet i Danmark. Det er tilgængeligt på Sjælland og udvalgte kunder i Jylland og på Fyn. Mere om GTL www.dccenergi.dk/gtl.aspx