Mindre underskud hos SAS i første kvartal

Rickard Gustafson.

Rickard Gustafson.

Kvartalsresultat før skat blev -309 millioner svenske kroner mod -836 millioner for et år siden. Omsætningen faldt fra 8,371 milliarder i første kvartal sidste år til 8,275 i år, mens passagertallet steg fra 5,646 til 5,850 millioner, svarende til 3,6%.

Koncernchef Rickard Gustafson: “Det første kvartal er det svageste i regnskabsåret og resultatet før skat beløb sig til -309 millioner svenske kroner. Imidlertid svarer det til en forbedring i forhold til samme periode sidste år på 527 millioner. Forbedringerne skyldes især vores kommercielle succes, meget lavere brændstofudgifter og effekten af reducerede omkostninger.

Vores strategi er at styrke vores tilbud til Skandinaviens hyppigt rejsende og at være et flyselskab, som belønner sine kunder for deres loyalitet. Mange rejsende sætter pris på de fordele, de får hos SAS, hvilket resulterede i en vækst for antallet af EuroBonus medlemmer på 14%, mens indtægten fra medlemmerne stod for over 50% af vores totale passageromsætning.

Konkurrencen blev stærkere i 2016 med voksende kapacitet på markedet. Derfor arbejder vi intensivt på at tilpasse vores operationer til markedsbetingelserne og en styrket effektivitet. Outsourcing af ground handling på 14 line stations i Norge er et vigtigt element i at øge vores fleksibilitet og er nu gennemført som planlagt Til foråret åbner vi nye ruter til både Los Angeles og Boston og byder vores kunder velkommen på vores opgraderede langrutefly med det produkt, som vores kunder beskriver som ’Bedst i Europa’”, slutter Rickard Gustafson, SAS CEO.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.