Mindre underskud hos SAS i første kvartal

Rickard Gustafson.

Rickard Gustafson.

Kvartalsresultat før skat blev -309 millioner svenske kroner mod -836 millioner for et år siden. Omsætningen faldt fra 8,371 milliarder i første kvartal sidste år til 8,275 i år, mens passagertallet steg fra 5,646 til 5,850 millioner, svarende til 3,6%.

Koncernchef Rickard Gustafson: “Det første kvartal er det svageste i regnskabsåret og resultatet før skat beløb sig til -309 millioner svenske kroner. Imidlertid svarer det til en forbedring i forhold til samme periode sidste år på 527 millioner. Forbedringerne skyldes især vores kommercielle succes, meget lavere brændstofudgifter og effekten af reducerede omkostninger.

Vores strategi er at styrke vores tilbud til Skandinaviens hyppigt rejsende og at være et flyselskab, som belønner sine kunder for deres loyalitet. Mange rejsende sætter pris på de fordele, de får hos SAS, hvilket resulterede i en vækst for antallet af EuroBonus medlemmer på 14%, mens indtægten fra medlemmerne stod for over 50% af vores totale passageromsætning.

Konkurrencen blev stærkere i 2016 med voksende kapacitet på markedet. Derfor arbejder vi intensivt på at tilpasse vores operationer til markedsbetingelserne og en styrket effektivitet. Outsourcing af ground handling på 14 line stations i Norge er et vigtigt element i at øge vores fleksibilitet og er nu gennemført som planlagt Til foråret åbner vi nye ruter til både Los Angeles og Boston og byder vores kunder velkommen på vores opgraderede langrutefly med det produkt, som vores kunder beskriver som ’Bedst i Europa’”, slutter Rickard Gustafson, SAS CEO.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.