Mindst vækst i Københavns Lufthavn

stockholm arlanda passagerer lufthavnLUFTHAVNE: Københavns Lufthavn understreger tit, at den ikke sammenligner sig med lufthavnene i Stockholm og Oslo – men gøres dette alligevel, så havde København sidste måned ”kun” en passagervækst på 4 pct. i forhold til januar sidste år, mens væksten var 6,3 pct. i Oslo og 10 i Stockholm.

Københavns Lufthavn kom fint fra start i det nye år med en samlet passagervækst på 4 pct., der var 4,2 pct. flere udenrigspassagerer og 2,6 pct. flere på indenrigs. I alt havde lufthavnen 1.644.623 rejsende, 63.852 flere end samme måned sidste år.

I Oslo var væksten i passagertallet større – samlet 6,3 pct. flere i forhold til januar sidste år til i alt 1,633 mio. rejsende i januar. Lufthavnen i Gardermoen havde i januar størst vækst på sine udenrigsruter, der voksede 7,7 pct., mens indenrigstrafikken steg næsten 5 pct.

Endnu større var stigningen i Stockholm Arlanda, den mindste af de tre skandinaviske hovedlufthavne – samlet blev stigning 10 pct. sammenlignet med januar sidste år. Der var 10 pct. flere udenrigsrejsende og otte procent flere på indenrigs.

I alt havde Arlanda i årets første måned 1,5 mio. passagerer – i afrundede tal 1,1 mio. på udenrigsruterne og 365.000 på svensk indenrigs.