Katinka Aller, aktiv bestyrelsesformand i fem rejsebureauer ejet af Aller Leisure. (Foto: Aller/PR)

‘Mine favoritter er krydstogt og New York’

7´eren: Som bestyrelsesformand for fem rejsebureauer, der komplementerer hinanden, har Katinka Aller en ambition om, at Aller Leisure på sigt bliver en væsentlig nordisk rejseaktør.

1. Hvordan har du det, Katinka Aller, med at du nu, ifølge Berlingske, er en af Danmarks 100 mest magtfulde kvinder. Og med voldsom appetit på opkøb af rejsebureauer, senest med erhvervelsen af Stjernegaard Rejser?

”Vi leder vores virksomhed ud fra, hvad der på kort og lang sigt er grundlæggende godt for Aller koncernen samt sikre, at virksomheden også er en fornuftig forretning.

At Berlingske har udvalgt mig til at være blandt de 100 mest magtfulde kvinder i Danmark, lægger jeg ikke så meget personligt i, men anser det mere som en positiv anerkendelse af vores selskab, og det vi har opnået over tid.” 

En branche i vækst
2. Hvorfor har Aller kastet jeres store interesse på rejsebranchen? Gennem Aller Leisure kunne I have valgt så meget andet, som var mere nærliggende for et mediehus. Hvor er synergieffekten? Og hvornår stopper det? 

”Udviklingen i ugebladsbranchen over de sidste mange år har gjort, at koncernen for år tilbage besluttede at sprede sine aktiviteter, herunder søge at opnå synergier og skalafordele mellem medieforretningen og de nye forretningsområder. Her faldt valget blandt andet på rejsebranchen, der over tid har vist sig at være en branche i vækst.

Vi har da en ambition om på sigt at blive en væsentlig nordisk rejseaktør.”

3. Du er selv bestyrelsesformand i Nyhavn Rejser, Nilles Rejser, Kulturrejser Europa, Gislev Rejser og nu også Stjernegaard Rejser. En alsidig buket, som gaber vidt. Vil l blive ved med det? 

”Alle vores rejsebureauer er blandt andet købt fordi de komplementerer hinanden godt både produktmæssigt og geografisk. Vi kan nu fremadrettet tilbyde et bredt udvalg af grupperejser og individuelle rejser til hele verden i mange forskellige prisniveauer – det ser vi som en stor styrke.” 

4. Du er medlem af direktionen i Aller siden 1995, med langt flere titler end dem, du kan erhverve i rejsebranchen. Blandt meget andet uddannet cand. merc. i afsætning fra CBS. Vil du være aktiv bestyrelsesformand, eller observatør på sidelinjen?

”Som bestyrelse har vi naturligvis en forpligtelse til at deltage aktivt i ledelsen af selskaber om end på et overordnet samt strategisk plan.”

 Caribien blandt favoritterne
5. Det er ikke nogen hemmelighed, at din rejselyst er stor. Har I et rejsegen i familien. Din kusine Bettina, er jo eventyrer med mange spændende oplevelser. Hvad er dine private favoritter, når det gælder ferien?

 ”Jeg har mange favoritter herunder krydstogter med de lidt større skibe, der er velegnet til hele familien, og som kan tage hensyn til enhver pengepung, men også de lidt mindre intime skibe, hvor man måske gerne vil forkæles i anledning af en speciel begivenhed.

Hvis det ikke er krydstogt, så er storbyferie til New York eller solferie til eksempelvis Caribien også blandt mine favoritter. ”

6. Både Nyhavn Rejser og Stjernegaard gør det godt på krydstogtmarkedet. Kan man som agent tjene penge på en så lille del af rejsebranchen? 

”Det kan man sikkert godt, vi har dog i alle vores selskaber valgt, at krydstogter indgår som en del af vores tilbud til vores kunder og på lige fod med fly og bus.” 

Tror på rejselysten
7. Danskerne rejser mere end nogensinde før. Bliver de ved med det – på trods af advarsler om miljøet? 

”Som tidligere nævnt har turisme været voksende over tid, og ja, vi har tiltro til, at danskerne fortsat ønsker at rejse ud og opleve verden herunder udleve drømme. Hvad angår klimaet er vi naturligvis opmærksom på, at det både har positive og negative påvirkninger af miljøet.

Koncernen har endnu ingen politikker, hvad det angår. Vi udbyder den rejseform, som vore kunder efterspørger, hvad enten det er fly eller bus.”