Minister kæmper for flyrute fra Brasilien til København

Ministeren savner i øvrigt flere smil i det danske serviceerhverv.

 

”Halvdelen af faldet i udenlandske turister skyldes det danske prisniveau. Turisme til Danmark giver udenlandsk valuta og skaber jobs – men ansvaret for styrkelsen af turisme til Danmark ligger hos turisterhvervet, mens politikerne skal levere ordentlige rammer.”

 

Det sagde økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (foto) da han torsdag var gæst hos Danske Rejsejournalister

 

Han skal næste uge til Sydamerika, hvor han fredag mødes med brasilianske TAM Airlines, der kom i Star Alliance som erstatning for hjemstemte Varig. Her vil han overbevise TAM om, at det skal åbne rute fra Brasilien til København – en rute Varig tidligere fløj, den sidste tid via London.

 

Brian Mikkelsen beklagede, at SAS lukkede mellem København og Seattle – ”det har bl.a. reduceret Microsofts aktiviteter på sit udviklingskontor i Danmark.” Han kritiserede indirekte SAS, ”som vi ikke kan få til at gøre noget som helst.”

 

Ministeren var enig i kommentar fra salen om, at København ikke gør nok for at fremstå som en rengjort by. Han savnede et forhøjet dansk serviceniveau i f.eks. butikker så man undgår ”surmulende” ekspedienter.

 

Brian Mikkelsen fastholdt modstand mod differentieret moms, men ville dog gerne fjerne moms på erhvervsmæssige hotelovernatninger på danske hoteller.

Skrevet af Henrik Baumgarten