Ministre ønsker plan for nordisk turismesamarbejde

Turisme i Norden var på agendaen da de nordiske erhvervsministre mødtes i Bergen. Foto: Matts Lindqvist.

Erhvervsministrene i Norden vil øge samarbejdet omkring turismen. Ved et møde i Bergen besluttede de at lave en plan for nordisk turismesamarbejde.

Ministrene vil have planen til at give svar på hvordan samarbejdet i Norden bedst kan udformes, hvilke områder det betaler sig at samarbejde nærmere på og på hvilke områder det er en fordel at satse nationalt. Potentielle samarbejdsområder er fælles markedsføring af Norden på fjerne markeder, samarbejde om innovation og digitalisering, samt samarbejde om statistik og forskning.

”Der er områder, hvor det betaler sig for os at samarbejde for at styrke konkurrencekraften og nå de bedst mulige resultater. Flere turister i Norden giver flere arbejdspladser og det skaber grundlag for en god udvikling i vores regioner”, siger Norges erhvervsminister Monica Mæland.

Ved mødet i Bergen fremhævede ministrene, at øget turisme også rummer udfordringer for miljøet, og de betonede, at det er af yderste vigtighed at tænke på det, når branchen udvikles.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.