Mobning blandt SAS-piloter

Det norske Luftfartstilsynet hævder i en inspektionsrapport straks indgriben overfor samarbejdsklimaet i cockpittet, som tilsynet kritiserer stærkt i rapporten, der er udarbejdet med det formål at øge flysikkerheden, skriver den norske Dagsavisen, som har fået adgang til den ellers hemmeligstemplede rapport.

 

”Der forekommer udbredt mobning fra begge sider og der har udviklet sig asociale forhold, som ikke fremmer sikkerhedsarbejdet i cockpittet”, står der i rapporten, og tilsynet ser med bekymring på udviklingen.

”Luftfartstilsynet forventer at selskabet straks gennemfører tiltag, som sikrer flyoperationene og følger op på selskabets sikkerhedskultur”, hedder det i rapporten, som er dateret 13. marts 2008.

 

I dag bekræfter inspektionsleder Kjell Klevan i Luftfartstilsynet overfor Dagsavisen, at SAS Norge ikke har iværksat noget konkret tiltag.

 

”Foreløpig har vi bare fået mundtlig forsikring om, at selskabet tager sig af sikkerheden”, siger han.

 

I en intern arbejdsmiljøundersøgelse, SAS Norge fornylig gjennemførte blandt sine piloter, svarer én af fem, at de har følt sig mobbet det seneste halve år – det vil sige, at de har været udsat for vedvarende nedværdigende opførsel fra kolleger, som de har følt sig forsvarsløse overfor.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.