Møn er Danmarks første biosfæreområde

FN-organisationen Unesco har udnævnt Møn og de omkringliggende øer Bogø, Farø og Nyord samt det vand, der samler området, til Danmarks første biosfæreområde.

For at komme i betragtning skal man have en natur med varierede landskaber med særlig artsrigdom af sårbare og truede dyre- og plantearter og ved, at de mennesker, der bor og arbejder i området, arbejder aktivt for at skabe balance mellem mennesker og natur.

Udnævnelsen vækker glæde i Vordingborg Kommune, som Møn hører under: ”Vi, der bor i Vordingborg Kommune, har altid vidst, at naturen er noget helt specielt, og nu har Unesco bekræftet det. Udnævnelsen vil komme turismen, erhvervslivet og de lokale til gode, men naturen vil altid være i centrum”, siger borgmester Michael Seiding Larsen til dr.dk.

Formanden for den danske Unesco nationalkommission, Bo Manderup-Jensen, er glad og stolt over udnævnelsen: ”Som formand glæder det mig, at Danmark nu har fået sit første biosfæreområde siden Nordøst Grønland blev optaget i 1977. Møn er beviset på, hvad der kan ske, når områdets beboere og organisationer arbejder sammen om at beskytte naturen og drive erhverv i tråd med FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling”, siger han.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.