Motionsløbere alligevel på motorvejen

Først måtte de godt. Så blev det forbudt. Og nu må motionisterne alligevel gerne løbe på motorvejen i Aalborg.

Transportminister Ole Birk Olesen besluttede i sommer, at der hverken må løbes eller cykles over Storebæltbroen. Det signal var ifølge Vejdirektoratet så tydeligt, at det også måtte berøre andre arrangementer, hvor motorveje er involveret. Det gælder bl.a. Aalborg Halvmaraton, hvor løberne krydser Limfjorden ved at løbe ad motorvejen gennem Limfjordstunnelen, skriver dr.dk.

Kovendingen glæder Palle S. Fogh, formand for DGI Nordjylland, der arrangerer Aalborg Halvmaraton. Han mener, at ruten gennem tunnelrøret er vigtig for løbet, og netop derfor søgte de om dispensation. Og fik den.

Ole Birk Olesen har sendt en skriftlig kommentar til DR Nordjylland: ”Jeg har valgt at følge Vejdirektoratets indstilling om at give dispensation til, at Aalborg Halvmaraton kan gennemføres med rute gennem Limfjordstunnelen, da Limfjordstunnelen ikke er den eneste forbindelse til og fra Nordjylland, og da Vejdirektoratet vurderer, at generne for den øvrige trafik i det korte tidsrum mellem 8 og 10 søndag morgen, hvor løberne skal passere tunnelen, er begrænsede”.

Med en godkendelse fra højeste sted vil det den 18. juni 2018 være lyden af gummisko og ikke gummihjul, der fylder det ene af de to tunnelrør under Limfjorden.

Husk passet på motionsløb

Løb med Kronprinsen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.