Motor faldt af iransk jumbojet

0

Mahan Air Boeing 747-400LUFTFART: En af de fire motorer, eller dele af en motor, på Boeing B747 fra iranske Mahan Air faldt i går af på indenrigsflyvning. Piloterne landede flyet sikkert. Mahan Air åbner i marts næste år rute med to fly om ugen til København fra Teheran.

Boeing B747’eren fra Mahan Air lettede torsdag morgen fra Teheran mod den iranske havneby Bandar Abbas, men minutter efter starten faldt en af jumboens fire motorer af – eller i hvert fald dele af den. Der var i går modstridende rapporter i de internationale medier. Fotos viser dog, hvad der synes at være en hel motor på jorden.

Piloterne på privatejede Mahan Air fly returnerede til hovedstaden Teherans lufthavn – alle ca. 400 ombord landede i god behold.

Iran har i årtier ikke haft adgang til at købe nye fly pga. USA’s embargo mod landet; dermed må iranske flyselskaber flyve med ældre fly.

Men efter Vesten for nylig fjernede sine restriktioner, efter Iran gik med til den nye ”atom-aftale,” står landet nu til at købe 90 nye Airbus og Boeing fly om året. Irans nuværende passagerfly har gennemsnitsalder på 23 år, skriver engelske SkyNews.

Mahan Air flyver ud over iransk indenrigs også til England, Grækenland, Italien, Rusland, Tyrkiet og Tyskland.

Sidste måned oplyste Københavns Lufthavn, at Mahan Air fra 3. marts næste år åbner ny rute mellem Teheran og København. Dermed bliver der efter tre år igen direkte forbindelse mellem de to lande efter det nationale Iran Air lukkede sin rute til København i 2012.

Mahan Airs kommende rute til København flyves af en Airbus A310 med plads til 188 eller en Airbus A340 med plads til 300.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz