Mr. BA stopper

Peter Rasmussen.

LUFTFART: Efter mere end 20 år hos British Airways, heraf de sidste syv som chef for bl.a. Norden, siger anerkendt rejsebrancheprofil farvel og tak. Hvad fremtiden skal bringe, ved han endnu ikke.

”Jeg har selvfølgelig tænkt meget over det, men jeg var ikke i tvivl. Nu har haft over 20 fantastiske år hos British Airways – og jeg vil lave noget andet fremover. Hvad, ved jeg ikke endnu.”

Det siger 50-årige Peter Rasmussen til standby.dk og bekræfter, at han stopper med udgangen af januar.

Siden 2009 har Peter Rasmussen været nordeuropæisk chef i bl.a. Norden, Baltikum, Rusland og Ukraine for ud over BA også familiemedlemmet Iberia samt Oneworld-partneren American Airlines. Maratonløberen Peter Rasmussen har gennem årene været en god, synlig og tilgængelig repræsentant for sine flyselskaber.

De 40 medarbejdere hos Peter Rasmussen i de nævnte lande fik i går nyheden om at han stopper. British Airways skal nu finde hans afløser.

Peter Rasmussen, der i starten af sin BA-karriere var udstationeret først i Italien og siden i Minneapolis og San Francisco, siger: ”Jeg er taknemmelig for de fantastiske udfordringer, BA har givet mig gennem årene – jeg har haft et af de bedste jobs i luftfart.”

Alene British Airways har seks flyvninger på hverdage mellem sin hovedlufthavn, London Heathrow, og København – hertil kommer BA’s daglige rute fra Heathrow til Billund Lufthavn. Sidste år var British Airways sjettestørste flyselskab i Københavns Lufthavn med næsten 520.000 passagerer – en stigning på over otte pct. i forhold til 2014.