Ryanairs koncernchef, Michael O’Leary, på pressemøde i København i 2017; foto: Henrik Baumgarten.

Mr. Ryanair tjener 70.000 kroner – om dagen

Når det hele regnes med har Ryanairs koncernchef, Michael O’Leary, en timeløn, 24 timer i døgnet, på 2.900 kroner for at stå i spidsen for Europas største flyselskab.

Michael O’Leary havde sidste år en samlet lønpakke på 3,38 millioner euro, cirka 25,3 millioner kroner, skriver den irske avis The Journal og henviser til Ryanairs seneste årsregnskab. Selskabets regnskabsår slutter med udgangen af marts.

Af årsregnskabet fremgår det også, at Michael O’Leary ligeledes fik en bonus på 5,7 millioner kroner i forbindelse med, at Ryanairs omsætning i seneste regnskabsår steg seks procent til 7,6 milliarder euro, cirka 57 milliarder kroner – altså mere end en milliard kroner i omsætning i snit hver uge.

Overskuddet blev 7,1 milliarder kroner, før skat – en nedgang på 35 procent fra forrige regnskabsår som følge af blandt andet sænkede billetpriser i kampen mod de øvrige flyselskaber.

Også i sidste regnskabsår fik Ryanair ni procent flere passagerer ombord på sine fly og nåede dermed op på 142 millioner rejsende, hvilket uden problemer gør, at Ryanair parkerer på førstepladsen som Europas største flyselskab.

I sidste regnskabsår fik Ryanair yderligere 2.200 medarbejdere og havde ved udgangen af marts i år tæt på 17.000 ansatte. Ryanair har denne sommer op til over 1.800 ruter mellem knap 220 lufthavne.

Aktier for milliarder
Af Ryanairs årsregnskab fremgår det også, at Michael O’Leary, der senest har fornyet sin kontrakt til udgangen af juli 2024, har 3,9 procent af aktierne i Ryanair og at disse ved slutningen af regnskabsåret i marts havde en værdi på 3,1 milliarder kroner.

I sine bemærkninger til det seneste regnskabsår, lyder det blandt andet fra Michael O’Leary:

”Sommeren 2018 var meget besværlig med en langvarig hedebølge i Nordeuropa, færre rejsende på grund af VM-slutrunden i fodbold i Rusland, generel stor overkapacitet indenfor EU og en uhørt mængde strejker fra europæiske flyveledere ligesom vi havde mandskabsmangel i Ryanair og derfor måtte aflyse mange flyafgange.”

Relaterede artikler:

Op til 1.500 jobs i fare hos Ryanair

Tre flyselskaber har hver sin rekord

Størst europæisk nedgang hos Norwegian