Mulig Ryanair-kendelse i dag

0
Ryanair i specialbemalet Boeing B737-800 med delvis Boeings firmabemaling i Københavns Lufthavn. Foto: Arne V. Petersen.
Ryanair i specialbemalet Boeing B737-800 med delvis Boeings firmabemaling i Københavns Lufthavn. Foto: Arne V. Petersen.

FLYSELSKABER: Er det lovligt, hvis danske fagforeninger laver konflikt mod Ryanair i Københavns Lufthavn, fordi Europas største flyselskab ikke vil indgå danske overenskomster? Der er en af tre mulige løsningsmodeller, Arbejdsretten – måske – i dag tager stilling til. Også ATP dropper investering i Ryanair.

Den danske fagbevægelse kan måske i dag få en kendelse fra Arbejdsretten, om den må indlede konflikt og sympatikonflikt mod Ryanair i Københavns Lufthavn.

I dag skal parterne, Flyvebranchens Personale Union og Ryanair, fremlægge argumenter for dommerne, der skal afgøre, om der må laves konflikt mod Ryanair.

Advokat i LO, Peter Nisbeth, sagde for nylig til Avisen.dk, at der kan være mindst tre udfald kendelsen: Dommerne kan give fagbevægelsen ret til konflikt og sympatikonflikt mod Ryanair, dommerne kan beslutte at spørge EU-Domstolen eller få sagen behandlet efter irsk lovgivning, da Ryanair har hovedkvarter i Irland.

Apropos Ryanair, så skrev Finanswatch.dk fredag, at også ATP dropper sine Ryanair-aktier. Dermed er ATP tredje danske pensionsselskab, som sælger sine aktier i Ryanair.

”Grundlæggende handler det om vurdering af, hvordan ATP bedst skaber værdi for medlemmerne. I dette tilfælde har vi konkluderet, at vi ikke ønsker eksponering mod Ryanair,” siger Anders Klinkby, pressechef i ATP, om salget af aktierne til værdi af 25 mio. kr.

Også PensionDanmark og Industriens Pension har solgt deres aktieposter i flyselskabet. PFA, Danica og Nordea Liv undersøger, om Ryanair handler i strid med deres principper for ansvarlig investering.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz