Muligt nyt grønlandsk flyselskab venter på starttilladelse

Greenland Express er et muligt nyt grønlandsk flyselskab, der bl.a. vil flyve til København og Aalborg. Lige nu venter dets stifter ”på svar fra Grønlands Selvstyre om beflyvningstilladelse.”

”Vi forventer svar fra Selvstyret i dag, torsdag, eller i næste uge. Det er uvist, om det bliver et positivt svar. Selvstyret har de seneste dage udtrykt sig om, hvorvidt det grønlandske samfund – Air Greenland – er klar til konkurrence. Selvstyret er bange for Air Greenlands reaktion,” siger stifter af Greenland Express, Gert Brask, til standby.dk – han ser flere muligheder, hvis Greenland Express får tilladelse til at starte:

”Stigende turisme og direkte flyvninger fra Jylland og flere grønlandske arbejdspladser.”

Gert Brask siger: ”Jeg startede projektet sidste år og har fundet investorer i England, Holland og Dubai. Vi har i første omgang allieret os med et hollandsk flyselskab, der vil levere Airbus 319, A320 eller lignende fly. Og vi vil bruge danske, skandinaviske og grønlandske medarbejdere.”

Greenland Express skal – hvis det får beflyvningstilladelsen – primært flyve fra Aalborg, Keflavik samt Amsterdam, Canada, London og Tyskland.

Greenland Express forventer bl.a. at flyve følgende ruter fra Søndre Strømfjord; tre gange om ugen til Aalborg og to gange om ugen til København.

Gert Brask tilføjer, at Greenland Express er klar med ”en kæmpe markedsføringskampagne som skal lanceres i Danmark, England, Holland, Skandinavien og Tyskland.”