Myndigheder godkender Continental i Star Alliance

USA’s transportministerium gav fredag den endelige godkendelse til, at flyselskabet Continental Airlines kan optages i Star Alliance, hvor bl.a. SAS er med.

 

Godkendelsen giver i USA en begrænset fritagelse fra den amerikanske konkurrencelovgivning, idet den tillader flyselskaber at afstemme priser, schedules og anden information, indenfor alliancen.

 

Continentals topchef, Larry Kellner, sagde i en kommentar til godkendelsen, at den sætter de amerikanske flyselskaber i stand til at konkurrere mere effektivt i et stadig mere globaliseret marked for flytransport. ”Det sikrer global konkurrence med andre alliancer og stimulerer integrationen af Open Skies aftaler mellem USA og andre lande” påpegende Kellner, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Skrevet af Christian Peschardt

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.