Når naturstyrelsen har været der

1
Bette Jenses Hyw inden Naturstyrelsen kom på besøg.
Bette Jenses Hyw inden Naturstyrelsen kom på besøg.

SOMMERKLUMME: Det er sommer. I hvert fald efter kalenderen. Og så opdager turisterne, gamle som unge, besynderlige dispositioner i den danske natur. Naturstyrelsen er ofte mere styrelse end natur.

Af Ejvind Olesen

Jeg faldt over et læserbrev forleden, som omtalte en af de utallige udflugter for ældre, som den danske sommer da heldigvis også er så rig på.50 ældre var på bustur til Fur og kom til det højeste punkt.

Her ligger en gravhøj, Bette Jenses Hyw på godt jysk. Fra højen kan man se 360 grader rundt med Mors og Salling og Vitskøl Kloster.

For at skåne højen, skriver indsenderen, har kommunen for flere år siden anlagt en smuk trappe med gelænder.

Nu har Naturstyrelsen været der – og fået gelænderet fjernet!

”Jeg ville ønske, man kunne se gamle mænd og koner vakle op og ned ad trappen. Det var et ynkeligt syn,” skriver indsenderen fra Hjørring. Hun er selv årgang 1934.

Er det ikke ofte man gribes i at mene, der er mere bureaukratisk trang til at styre end at bevare naturen i Naturstyrelsen?

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Når naturstyrelsen har været der"

Notify of
avatar
Mikael
Mikael

Men plastre kystnære områder til med de rædsomme vindmøller – no problem. Man mindes ordene “Hvorfor ser du splinten i din broders øje, men lægger ikke mærke til bjælken i dit eget øje? Hykler, tag først bjælken ud af dit eget øje; så kan du se klart nok til at tage den splint ud, som er i din broders øje.”

wpDiscuz