Når topidræt kommer til Danmark

0

BueskydningWSOMMERKLUMME: Vel bliver et VM i bueskydning aldrig en stor publikumssport, men derfor skal vi alligevel være glade for værtskabet. Og til de begivenheder, der venter, bl.a. det største nogensinde nemlig VM i ishockey. – Til gengæld må Kina gerne få vinter OL.

Af Ejvind Olesen

Der var verdensmesterskaber i bueskydning i den forløbne uge i København. 1000 tilskuere fulgte finalerne direkte ved Christiansborg, og de danske arrangører får international ros bl.a. fra Brasilien, som næste år skal arrangere mesterskaber ved OL.

Bueskydning sætter lige så lidt som curling eller skiskydning seerrekorder, men det er godt, at Danmark kan være med som arrangør af flere store idrætsbegivenheder (skiskydning får vi dog nok aldrig).

Men vi har før bevist, at vi kan være med i toppen af verden som danske arrangører i håndbold og badminton og cykling. Takket være Sport Event Danmark kan idrætsunionerne nu få hjælp fra første ansøgning til afvikling. Til gavn for turismen og markedsføring af et lille land, som alligevel kan rumme så meget.

Forude venter i 2018 det hidtil største idrætsarrangement i Danmark nemlig VM i ishockey med 16 nationer med Canada, USA, Rusland, Sverige og Finland i spidsen. Her skal sælges 320.000 billetter før arrangementet går i nul i de to haller Boxen i Herning og den ny multihal i Ørestaden i København.

Danmark får til de første syv kampe hjemmebane i Herning. Sverige til sine syv kampe i den anden pulje hjemmebane i København. Derefter afvikles kvart- og semifinaler og finalen i København.

I en af formålsparagrafferne skrevet af Sport Event Danmark og Dansk Ishockey Union hedder det: ”Eventen trækker et stort antal udenlandske tilskuere og genererer dermed en betydelig udenlandsk turistomsætning og dermed beskæftigelse i og omkring værtsbyerne og i Danmark som helhed.”

Det er en hård opgave at gå i gang med. Lad så bare, som det skete i fredags, Beijing få vinter OL i 2022. Men det var tæt på, at værtsskabet var gået til Almaty fra Kasahkstan – der er der rent faktisk også sne om vinteren!

Beijing fik 44 stemmer Almaty 40. Nu står den på kunstig sne i Beijing med mindre vi da får en heftig klimaforandring de næste syv år.

Måske nogle husker, hvordan USA’s præsident Obama kom til København og kæmpede for, at Chicago skulle være vært for OL næste år, men tabte til Brasilien. Senest har Boston på grund modvilje fra befolkningen afstået fra at søge OL sommer i 2024. Nu prøver man at overtale Los Angeles igen.

Lad bare de store kæmpe, mens vi bliver dygtigere og dygtige på vort niveau i Danmark.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz