Narkohandlere generer Københavns turister

politi ny bemalingHoresta kræver, at Københavns Politi indsætter flere ressourcer mod den åbenlyse narkohandel på Vesterbro. Mange hotelgæster har store problemer med at komme til og fra deres hotel uden at blive antastet af narkosælgerne.

”Det kan ikke være rigtigt, at vores turister skal chikaneres af narkosælgere på Vesterbro. Derfor bør politiet øjeblikkeligt styrke indsatsen for at få lukket for narkosalg i området. Hotellerne frygter naturligvis, hvordan det vil påvirke forretningen på længere sigt, hvis politiet ikke prioriterer ressourcer til mere synlighed i gadebilledet og en mere målrettet indsats over for narkosælgerne. Og den frygt er helt reel,” siger Horestas adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Hun frygter også, hvordan omtalen af forholdene på Vesterbro kan påvirke storbyturismen generelt: ”Der skal ikke megen negativ medieomtale til, før turisterne fravælger Danmark, og det har vi ikke råd til at se stort på. Det danske turisterhverv omsætter årligt for 82 milliarder kr. og giver titusinder af arbejdspladser,” siger Katia K. Østergaard.

I sommer flyttede Singapore Airlines sit kontor fra området ved Vesterport Station pga. det stigende antal narkomaner i området – flyselskabet har i stedet fået nye kontorer tæt på den pæne ende af Strøget.