Nemmere ud i verden

Farvel og tak til Terminal 1.

Farvel og tak til Terminal 1.

Fra søndag den 29. marts afgår alle fly fra Københavns Lufthavn fra Terminal 2 eller 3 – udenrigs- som indenrigs.

Dermed bliver det hurtigere og nemmere at skifte fly og det er en af fordelene, når CPH sammenlægger indenrigs- og store dele af udenrigstrafikken.

Samtidig med at Danmark går over til sommertid, og flyselskaberne skifter fra vinter- til sommerprogrammer, lukker indenrigsterminalen Terminal 1 som selvstændig terminal efter 45 år. Det betyder, at alle fly vil afgå fra Terminal 2 og 3, ligesom check-in, Security og bagage kommer til at foregå ét og samme sted.

”For fremtiden vil de fleste indenrigsfly blive parkeret tæt på Europatrafikken, så det bliver enklere at transferere i lufthavnen. Det betyder, at vi binder Danmark bedre sammen med resten af verden, og tager endnu et skridt for at styrke positionen som internationalt knudepunkt,” siger Peter Krogsgaard, Kommerciel Direktør, Københavns Lufthavne A/S.

Check-in og Security i Terminal 1 lukker, og alle passagerer skal benytte Terminal 2 og 3 – uanset destination. Det betyder samtidig, at det dermed er slut med gå- eller busture mellem terminalerne.

Fire ud af fem, der transfererer fra indenrigs til udenrigs, flyver med SAS, som betragter sammenlægningen som et stort innovativt skridt.

”Ingen andre lufthavne af CPHs størrelse har på den måde en lufthavn, hvor indenrigs og udenrigs hænger sammen,” siger Lars W. Andersen, direktør for Public Affairs og infrastruktur i SAS.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.