New York største rejsemål for ny Billund-rute

Brussels Airlines, Billund Lufthavn, Q400, FlyBeFLYSELSKABER: Brussels Airlines åbnede i går sin nye rute fra den belgiske hovedstad til Billund. For rutens passagerer, der skal videre fra Bruxelles, er Star Alliance-medlemmets rute til New York JFK den mest solgte. Lufthansa overtager fra i morgen, 1. april, salgsansvaret for Brussels Airlines i Danmark.

”De destinationer, vores passagerer skal til med den nye Billund-rute, er selve Bruxelles fulgt af New York JFK, Rom, Madrid og Nice,” siger chef for Brussels Airlines’ i Skandinavien, Helle Lydum Pedersen, til standby.dk

Hun var i går i Billund Lufthavn til åbningen af Star Alliance-medlemmets nye rute; den flyves to gange på hverdage mellem Bruxelles og Billund, også to gange på lørdage samt én gang fra Bruxelles til Billund på søndage.

Brussels Airlines’ Billund-rute flyves med et Q400-propelfly med plads til 70 passagerer på business class, Flex og economy class af engelske FlyBe.

I øvrigt overgiver Brussels Airlines fra i morgen, 1. april, salgsansvaret i Danmark og resten af Skandinavien til Lufthansa Group, der ejer 45 pct. af Brussels Airlines. Lufthansa ejer 100 pct. af bl.a. Austrian og Swiss.

”I de lande, hvor Lufthansa er stærkest, skal Lufthansa repræsentere medlemmerne i den fine klub af flyselskaber, der inkluderer Austrian og Swiss samt selvfølgelig Lufthansa. På samme måde bliver Brussels Airlines tovholder for gruppen i Belgien, hvor vi er stærkest, Austrian bliver det i Østrig og Swiss i Schweiz,” siger Helle Lydum Pedersen og tilføjer: ”Jeg har ansvaret for Brussels Airlines i Skandinavien og skal sørge for at Lufthansa har fokus på Brussels Airlines, på opfølgning på budgetter samt på produktudvikling, marketing, pricing, online osv. Det bliver spændende og jeg glæder mig meget og er sikker på, at Lufthansas salg af Brussels Airlines’ produkter er i kyndige hænder i de skandinaviske lande.”

Brussels Airlines har fra sommerprogrammet ikke kun åbnet ruten til Billund, men også på seks nye europæiske destinationer, alle er dog sæsonruter – med undtagelse af Billund-ruten.

De øvrige nye ruter på Brussels Airlines’ menukort fra dette sommerprogram er russiske Sankt Petersborg, Dubrovnik, Calvi på Korsika, sydfranske Lourdes og Olbia på Sardinien.