Niels Grosen bliver som landechef for Kuoni Danmark

Niels Grosen.

Niels Grosen fik en ganske god julegave, da han kort før jul blev udnævnt som landechef for Kuoni Danmark – Apollo og Falk Lauritsen Rejser.

Niels Grosen kom på banen hos Kuoni Danmark i september sidste år, da han tiltrådte som – i første omgang – midlertidig landechef. Han afløste Stefan Vilner, der efter blot et års tid på posten stoppede med kort varsel.

Kuoni Danmark har to store varemærker, Apollo og Falk Lauritsen Rejser.

”Niels Grosen har stor erfaring i salg og service. Det er med glæde, jeg ønsker ham velkommen som landechef for Kuoni Danmark,” siger driftsdirektør Mats Dahlquist i Kuoni Nordic.

Niels Grosen var blandt de mange der mistede jobbet, da Europæiske Rejseforsikring for nogle år siden foretog store nedskæringer. I Europæiske Rejseforsikring var han underdirektør med ansvar for Leisure Sales og Operations.

Men Niels Grosen har et bredt kendskab til rejsebranchen. Det startede, da han i slutningen af 1980’erne var han rejseleder og destinationschef hos Tjæreborg Rejser. Herefter fulgte et par år i bureauets salgsafdeling, så 16 måneder som chef for FolkeFeries charterdivision inden han i over to år var salgschef for Ving Rejser.

Kuoni har haft lidt rokeringer på sin danske direktørstol de seneste år. Jan Lockhart stoppede i foråret 2011 som direktør for Apollo Kuoni i Danmark for at blive direktør for fodboldklubben Brøndby IF. Men selv om han er glødende Brøndby-fan kunne han ikke gøre noget ved den til tider kaotiske klub og blev fyret i sommer.

I efteråret vendte Jan Lockhart tilbage til Apollo, hvor han arbejder med videreudviklingen af Playitas på Fuerteventura; Playitas er Apollos forsøg på at få en del af markedet for aktivferie, som danskejede Club La Santa på Lanzarote sidder tungt på.

Apollo Rejser er fjerdestørste charterbureau i Danmark.

Tallene for 2012 er endnu ikke klar. Men i 2011 var Apollo Rejser med 139.000 rejser solgt med afrejse fra Danmark landets fjerdestørste charterrejsebureau, kun overgået af Spies, Star Tour og Bravo Tours.

Apollo (Kuoni) ejer også Falk Lauritsen Rejser – lægges de to bureauers salg sammen, ville de overhale Bravo Tours som Danmarks tredjestørste charterrejsebureau.