Noma må vige førstepladsen

NomaMen det ændrer ikke ved Danmarks position som et gastronomiens globale hot spots blev fastholdt, da der blev sat navn på verdens 50 bedste restauranter.

Ganske vist måtte Noma efter tre års topplaceringer overlade førstepladsen til spanske El Celler De Can Roca, og måtte tage til takke med andenpladsen, mens Geranium blev nummer 45 – fire pladser bedre end i fjor.

”Danmark har for længst markeret sig på det gastronomiske verdenskort. Først og fremmest takket være Noma, men Geranium og en række andre restauranter har bevist, at vi har meget mere at byde på. Det understreges af, at vi har 13 Michelin-restauranter og desuden verdens næstbedste kok”, siger Jonas Wilstrup, politisk direktør i Horesta.

Dansk gastronomi er på egen hånd i stand til at tiltrække tusindvis af velhavende turister hvert år, og Jonas Wilstrup er overbevist om, at Danmark kan fastholde sin position i mange år fremover.

”En hel generation af talentfulde kokke skabte det verdensberømte danske gastronomi-brand. Det gjorde de med usædvanlig stædighed og exceptionelle evner, og nu har de banet vejen for, at en ny generation med samme høje niveau er klar til at tage over”, siger Jonas Wilstrup.