Norden Rundt i 80 dage på dansk TV

0
Polarrejse ved Svalbard med landsætning et øde sted fra det gode skib MS Nordstjernen. (Foto: Kai Hartmeyer)
Polarrejse ved Svalbard med landsætning et øde sted fra det gode skib MS Nordstjernen. (Foto: Kai Hartmeyer)

REJSEREPORTAGE: TV2 Midtvest har sat sig for at finde den nordiske sjæl i 10 udsendelser på en rejse rundt i otte nordiske lande med første afsnit på søndag.

Der er mange reportagerejser på TV og i medierne om at rejse Jorden rundt, USA rundt og Europa rundt, men ikke mange, der rejser Norden rundt.

Det har TV2 Midtvest gjort i et år, hvor Danmark har formandsskabet i Nordisk Ministerråd (det er der vist desværre ikke så mange, der har opdaget, red),

”Vi jagter den nordiske sjæl i Sverige, Norge, Finland, Island, Åland, Færøerne og Grønland samt i Danmark,” siger Kai Hartmeyer, der har produceret udsendelsen.

Starten gik i Thisted, der er venskabsby med Skien i Norge, Uddevalla, Lolimaa i Finland og Mosfellsbær i Island. Det er Nordens ældste venskabsbysamarbejde. Man kan vist godt uden at fornærme nogen stille spørgsmål ved, hvor mange byer der holder kontakten med deres nordiske venskabsby vedlige.

Da reportageholdet var på Svalbard tog de med polarkrydstogt over 80 grader nordlige bredde for at fornemme Det blå Arktis med isbjørne. Rejsen sluttede ved juletid i Island og Grønland.

Hvad kom der ud af det med den nordiske sjæl?

”Det var for mange svært at definere. Noget der gik igen var fælles kulturarv, venlighed og tolerance, men ikke mindst et ønske om at værne om vores nordiske velfærd,” siger Kai Hartmeyer til standby.dk.

Serien starter i TV Midtvest søndag og kan ses på nettet: www.tvmidtvest.dk

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz