Nordens billigste hotel-hovedstad

Tidligere var København en af de dyreste byer i Norden at bo på hotel i – kun overgået af Oslo. Men nu har også Stockholm og Helsingfors overhalet den danske hovedstad. Mens hotelpriserne globalt steg fra 2. kvartal 2009 til 2. kvartal 2010, faldt priserne på de danske hoteller. I København faldt de med 6%, mens de steg hos de nordiske naboer. I gennemsnit koster det nu kun 855 kr. pr. nat for et hotelværelse i Købehavn. Det viser Hotels.com’s seneste Hotel Price Indeks.

 

København har i mange år været kendt som en dyr by at bo i, og sidste år var København den næstdyreste hovedstad i Norden – kun overgået af Oslo. Men mens Norge, Sverige og Finland som de fleste andre lande oplevede, at hotelpriserne steg, fortsatte faldet i Danmark. De fortsat faldende priser skyldes blandt andet, at der alene i København blev bygget 3.000 nye hotelværelser det seneste år.

 

I Oslo steg hotelpriserne med 11% og en overnatning koster nu 1.021 kr., hvilket igen gør den norske hovedstad til den dyreste i Norden. I Stockholm, steg priserne med 10% fra 2. kvartal 2009 til 2. kvartal 2010, og nu lyder gennemsnitsprisen på 905 kr. I Helsingfors steg hotelpriserne 2%, og et hotelværelse koster nu 864 kr. i snit. 

 

Allerdyrest er Bergen med en overnatningspris på 1.167 kroner, mens Silkeborg er den dyreste by i Danmark med et gennemsnit på 992 kroner.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.