Nordisk besøgsrekord i USA

usa, south dakota, rapid city, hotel alex johnson

Downtown Rapid City i South Dakota – byen er mest kendt for at ligge tæt på det berømte monument Mount Rushmore, med de fire ansigter af amerikanske præsidenter.

TURISME: Sidste år rejste næsten 1,250 mio. fra Norden til USA. Samlet blev væksten 6 procent med stigninger fra Sverige og Norge, men fald fra Danmark.

De amerikanske myndigheder har netop offentliggjort ankomsttal for sidste år. De viser 5,9 pct. flere rejsende i fjor fra Norden til USA i forhold til 2012.

Formand for de nordiske Discover America-komiteer og direktør for den danske Discover America-komite, Karin Gert Nielsen, siger til standby.dk: ”Vi kan ikke forklare, hvorfor der sidste år var færre danskere i USA, omvendt har der været flere danske ankomster de seneste år i forhold til Norge og Sverige, som nu rykker. Med de seneste besøgstal er Skandinavien stadig USA’s fjerdestørste marked i Europa, det er noget, amerikanerne forstår.”

Karin Gert Nielsen tilføjer: ”Under International Pow Wow sidste måned i Chicago, sagde Brand USA, der markedsfører USA i udlandet, at det snart får kontor i enten Stockholm eller København. Norden kan også glæde sig over flere direkte ruter til USA, f.eks. SAS fra København til San Francisco samt Norwegians ruter fra Skandinavien til USA.”

Sidste år var der 269.496 danske ankomster til USA, et minus på 0,7 % eller 2.000 færre. Der var 476.571 ankomster fra Sverige, næsten otte procent flere. Norge havde 284.311, et plus på 8,2 pct. i forhold til 2012.

Island havde 45.831 ankomster, et minus på 0,6pct., mens Finland havde 128.000 ankomster, et plus to pct. Samlet var der fra Norden og Baltikum 1,2 millioner ankomster til USA.

Sidste år havde Italien: 839.000 rejsende, en stigning på 0,9 pct. Frankrig 1,5 mio., plus 3,4 %, Tyskland 1,9 mio. plus 2,2 % og Storbritannien 3,8 mio. plus 1,9 pct.