Nordmænd sætter rekord i Danmark

nordmænd i danmarkI 2015 satte nordmænd rekord for antal overnatninger i nabolandet Danmark og bookede 2,6 millioner overnatningsdøgn. 

”Danmark har altid haft en speciel plads i nordmænds hjerter, hvilket kan være både en udfordring og en fordel”, præciserer turistchef i VisitDenmark Norge, Vidar Mørch. “Nordmænd er i høj grad på jagt efter unikke ferieoplevelser, og det at de fortsat vælger Danmark tyder på, at attraktionerne og produkterne udvikler sig i takt med trenden.”

Tallene fra Danmarks Statistik viser, at de områder, som øger mest, er destinationer, som tidligere har været relativt udyrket land for nordmænd, som Fyn og Sydvestjylland.

Totalt var antallet af norske overnatninger i Danmark 2.639.482 i 2015, en vækst på 116.804 fra 2014.

“Nordmænd vil altid elske de danske klassikere som København og Nordjylland. Men samtidig med, at vi fortsat vælger brede sandstrande, Nyhavn og Legoland, øges interessen for, hvad Danmark ellers kan byde på,” forklarer Vidar Mørch.

Pia Buen, salg- og markedsansvarlig i Novasol Norge, bekræfter, at nordmænd i større grad udforsker nye sider af Danmark. Indtil videre i 2016 er der en vækst på 22% i bookinger på Fyn, og Vestsjælland ser ud til at lægge an til en vækst på 20%. Antal bookinger i Nordjylland steg i 2015, og Djursland er fortsat det område, hvor flest nordmænd bestiller feriehus – hele 30% af Novasols gæster booker her (tal fra Dansommer og Novasol).

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.