Nordmænd sætter rekord i Danmark

nordmænd i danmarkI 2015 satte nordmænd rekord for antal overnatninger i nabolandet Danmark og bookede 2,6 millioner overnatningsdøgn. 

”Danmark har altid haft en speciel plads i nordmænds hjerter, hvilket kan være både en udfordring og en fordel”, præciserer turistchef i VisitDenmark Norge, Vidar Mørch. “Nordmænd er i høj grad på jagt efter unikke ferieoplevelser, og det at de fortsat vælger Danmark tyder på, at attraktionerne og produkterne udvikler sig i takt med trenden.”

Tallene fra Danmarks Statistik viser, at de områder, som øger mest, er destinationer, som tidligere har været relativt udyrket land for nordmænd, som Fyn og Sydvestjylland.

Totalt var antallet af norske overnatninger i Danmark 2.639.482 i 2015, en vækst på 116.804 fra 2014.

“Nordmænd vil altid elske de danske klassikere som København og Nordjylland. Men samtidig med, at vi fortsat vælger brede sandstrande, Nyhavn og Legoland, øges interessen for, hvad Danmark ellers kan byde på,” forklarer Vidar Mørch.

Pia Buen, salg- og markedsansvarlig i Novasol Norge, bekræfter, at nordmænd i større grad udforsker nye sider af Danmark. Indtil videre i 2016 er der en vækst på 22% i bookinger på Fyn, og Vestsjælland ser ud til at lægge an til en vækst på 20%. Antal bookinger i Nordjylland steg i 2015, og Djursland er fortsat det område, hvor flest nordmænd bestiller feriehus – hele 30% af Novasols gæster booker her (tal fra Dansommer og Novasol).

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.