Norge åbner igen sine grænser. Dermed kan alle danskere som udgangspunkt rejse ind i Norge. Foto: Charlotte Beder.

Norge genåbner og mere grønt i rejsevejledninger

Norge skifter fra orange til gul for danskere, også ikke-færdigvaccinerede fra Region Hovedstaden. Flere regioner i EU- og Schengen-landene er atter grønne i de nye rejsevejledninger.

Der er nærmest kun grønne nyheder for EU- og Schengen-landene i denne uges rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet.

Rejsevejledningerne har, i hvert fald måneden ud, fire primære farvelægninger af lande: Grøn: Vær opmærksom, Gul: Vær ekstra forsigtig, Orange: Unødvendige rejser frarådes og Rød: Alle rejser frarådes.

Hertil kommer ”Skraveret orange,” hvor UM fraråder ikke-nødvendige rejser til et land på grund af dets betydelige indrejserestriktioner.

Ved hjemkomst til Danmark fra gule og orange lande eller regioner, skal ikke-færdigvaccinerede få foretaget en PCR-test i stedet for en kviktest.

Erhvervsrejsende, færdigvaccinerede og deres medrejsende børn samt tidligere smittede frarådes ikke rejser til orange lande og regioner, understreger Udenrigsministeriet igen i denne uge.

Norge skifter fra skraveret orange til gul for danske rejsende
I dagens pressemeddelelse skriver Udenrigsministeriet blandt andet: “Fra lørdag, den 25. september, lempes indrejserestriktionerne til Norge. Det betyder, at alle danskere, som udgangspunkt kan rejse ind i Norge, også personer, der ikke er færdigvaccineret. Krav om test før ankomst til Norge fjernes. Krav om test ved ankomst fjernes for rejsende fra grønne og orange lande/områder.”

I teksten om fredagen skrev UM, at ikke-færdigvaccinerede fra Region Hovedstaden skal i karantæne efter indrejse i Norge. Dette blev i går, søndag, ændret til: “Alle rejsende fra Danmark kan nu indrejse i Norge uden krav om karantæne, også ikke-vaccinerede fra Region Hovedstaden.”

Se linket til den nyeste danske rejsevejledning for Norge hér.

I rejsevejledningen står der også: “Ved hjemrejse til Danmark fra Norge skal man være opmærksom på, om der er krav om test. De to norske regioner Rogaland og Vestland er grønne, da de opfylder kriterierne for lav smitte. De øvrige norske regioner er gule, da de ikke opfylder kriteriet for lav smitte og der er derfor krav om test ved hjemkomst for alle ikke-vaccinerede.”

Flere regioner bliver grønne
På det regionale niveau i EU- og Schengen-landene ændres en række regioner til grøn: Frankrig: Normandiet. Italien: Ligurien og Sardinen. Spanien: Galicien, Navarra, La Rioja, Castilla y León og Exremadura, mens det i Schweiz drejer sig om Ticino-regionen med blandt andet Lugano.

Uden for EU- og Schengen-landene bliver Bosnien-Hercegovina i Bosnien samt Moldova mellem Rumænien og Ukraine begge orange på grund af stigende smittetal.

Her er link til dagens opdaterede pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet med masser af links til oplysninger i forbindelse med rejser i en coronatid, klik her.

Relaterede artikler:

UM på vej med ændringer i rejsevejledninger

”Vi har ventet på USA’s genåbning i 18 måneder”

Spies vil også sende gæster til orange rejselande