Norge vil ikke skyde flere penge i SAS

Pensionsbomben på 12 milliarder kroner er en trussel mod SAS egenkapital, men selskabet skal ikke vente yderligere støtte fra storaktionærerne.

I avisen Dagens Næringsliv siger den norske finansminister Trond Giske, at staten ikke vil gå ind med flere penge, og at flyselskabet selv skal vise, at det kan tjene penge, skriver business.dk.

Ifølge avisen skal SAS tidligere på året have forsøgt at få ejerne med på endnu en kapitaludvidelse, men de skandinaviske regeringer skal have afvist. I 2009 og 2010 fik SAS tilført knap 10 milliarder kroner ved to aktieemissioner.

Egenkapitalen er i dag omkring 12 milliarder kroner – det samme beløb, som SAS skal nedskrive med som følge af ændrede regnskabsregler omkring pensionsforpligtigelser pr. 1. november 2013.

SAS er børsnoteret og kontrolleres af storaktionærerne Danmark, Norge og Sverige. SAS har tabt over 11 milliarder kroner de seneste seks år.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.