Norsk flyselskab først med ny flytype

LUFTFART: Fra april næste år bliver norske Widerøe verdens første flyselskab med brasilianske Embraer E-190-E2 på kommercielle flyvninger. I går satte Widerøe navn på de første ruter med den nye flytype.

Holder planen, flyver Widerøe 24. april næste år for første gang med den nye jetflytype Embraer E-190-E2 som selskabet er søsætningskunde for. Det første E2-fly får registreringen LN-WEA og har plads til 114 passagerer.

Første flyvning bliver fra Bergen til nordnorske Tromsø, ligesom selskabet vil bruge den nye type på ruten fra Bergen til Bodø i det nordlige Norge, oplyser Widerøes adm. direktør, Stein Nilsen.

Den nye flytype vil reducere flyvetiden fra Bergen til Tromsø og Bodø med op til 20 minutter i forhold til de Dash 8 Q400-fly, Widerøe i dag benytter på ruterne.

I en pressemeddelelse beskriver Widerøe, der også flyver til Københavns Lufthavn, flyet som det mest miljøvenlige og støjsvage i sin kategori.

Widerøe skal også benytte det nye jetfly i et samarbejde Finnair fra Helsinki til såvel Bergen som nordnorske Tromsø. Ruterne flyves fra næste år af Widerøe, mens Finnair sælger billetterne og står for markedsføringen.