Norsk hotelkonge rejser sig efter dansk fiasko

Petter A. Stordalen.

Petter A. Stordalen.

Ifølge Bloomberg er milliardæren Petter A. Stordalen ved at rejse sig ved det træ, han for et par år siden faldt ved – det danske hotelmarked.

Fra 2000 til 2011 tabte han små 800 millioner kroner på et forsøg på at erobre det danske marked. Nu er han efter køb af to hoteller – Sankt Petri og First Hotel Vesterbro – på vej igen. Skriver borsen.dk.

“Sidst jeg lavede forretninger i Danmark, gjorde jeg alt forkert. Jeg ekspanderede for hurtigt. Denne gang gør vi det anderledes med bedre definerede brands, bedre ledelse og planer om at holde os til København,” siger han til Bloomberg.

I de 11 år, han var i landet fik 12 hoteller under brandet Choice, men kontrakterne var for dyre og Petter Stordalen måtte betale First Hotels for at overtage engagementerne.

Ud over at erobre København er det planen at udvide Choice-kæden med 29 nye hoteller de kommende fem år og at gøre hele kæden bæredygtig.

“Jeg vil gøre tingene anderledes – være både socialt og miljømæssig ansvarlig og samtidig tjene penge,” siger Petter A. Stordalen.

http://borsen.dk/nyheder/generelt/artikel/1/268547/nordens_hotelkonge_rejser_sig_efter_dansk_fiasko.html#ixzz2iQVXwAhb