Norsk pilotstrejke truer SAS

sas piloterDer er optræk til strejke blandt de norske SAS-piloter. Parterne kan ikke enes om en lønaftale, så konflikten er optrappet, inden de norske piloter i dag og i morgen mødes med SAS-ledelsen hos Riksmekleren i Oslo.

”En eventuel strejke vil medføre, at så godt som alle norske SAS-piloter tages ud af tjeneste fra torsdag”, siger SAS norske pressechef, Knut-Morten Johansen, til Dagens Næringsliv, men han regner ikke med, at det kommer så vidt.

”Der er et godt forhandlingsklima mellem parterne, og vi håber at nå til enighed med bistand fra mægleren”, siger pressechefen.

Ifølge Dagens Næringsliv er det blandt andet SAS ønske om en mere fleksibel kollektivaftale, der splitter parterne. For eksempel har SAS peget på, at seks af selskabets fly på kort- og mellemdistanceruterne må stå ubrugte i sommerhøjsæsonen på grund af pilotmangel, da piloterne har krav på at holde ferie om sommeren.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra de norske pilotforeninger. I sidste uge udskød de svenske piloter datoen for at nedlægge arbejdet, efter at Svensk Pilotförening ugen før havde udsendt strejkevarsel.

Nu gælder varslet først fra fredag 10. juni klokken 18, hvis der ikke er en aftale i hus inden, skriver finans.dk.

 

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.