Norsk rekordsommer i Danmark

Danmark-strand-fisker.JPGOvernatningstallene viser at nordmænd sætter rekord med næsten to millioner gæstedøgn i Danmark.

“Når vi nu endelig kan opgøre status for sommerens gæstetal, kan vi glæde os over at ligge et godt stykke over sidste år og faktisk hårfint over rekordåret 2007,” siger turistchef for VisitDenmark i Norge Vidar Mørch.

Nordmænd tilbragte 1.189.869 gæstedøgn i Danmark i juli, næsten 100.000 flere overnatninger en i juli sidste år.

“Måske runder vi snart den magiske grænse på 2,5 millioner overnatninger om året, som fortsat er rekorden fra 2007. Året har hidtil haft en vækst på 5,7% i forhold til 2013, og væksten er fordelt over hele Danmark og på forskellige overnatningsformer”.

Legoland og de lange, hvide strande trækker som altid mange norske familier til Danmark, men samtidig får nordmændene stadig øjnene op for nye attraktioner og oplevelser.

“Gastronomi og det danske køkken, enten Michelinrestauranter eller dansk krohygge, trækker mange turister. Det samme gør lidt mere ukendte områder, som for eksempel Sydvestjylland og Fyn, der er domineret af tyske gæster,” siger Vidar Mørch.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.