Norske hoteller imod stjernerne

Stjerneklassifikationen af hoteller møder solid modstand. Hverken Scandic, First eller Choice vil være med og senest meddeler hotelkæderne Rica og Thon Hotels at de ikke har sagt ja.

Branchen selv har aldrig haft flertal i Norge for at indføre en stjerneklassifikation. Alligevel har regeringen presset på og betalt de otte millioner norske kroner, det har kostet at udarbejde ordningen indtil nu.

Tidligere på ugen leverede norske Veritas klassifikationsforslaget til erhvervsminister Trond Giske. Forslaget tager højde for alt fra antal puder, håndklæder på værelserne og om stolene i mødelokalerne er polstrede eller har armlæn. Flere af hotelrepræsentanterne har siddet modvilligt i styregruppen for den nye ordning, mens større aktører som Choice, First og Scandic har sagt klart, at det ikke er noget for dem.

”Det er meget specielt, at ministeren nu siger, at det er noget branchen vil have. For det vil vi ikke. For 20 år siden ville det have været interessant. Men i dag er det gæsterne selv, som på netsites som for eksempel Tripadvisor.com giver deres egne vurderinger, og det lytter flertallet til. 80% af vores kunder stoler mest på informationer, de får fra andre kunder”, siger Choice-kædens ejer Petter Stordalen til avisen Dagens Næringsliv.

Han påpeger, at han meget hellere ville have investeret de otte millioner i at få flere til at rejse til Norge.

”Tilliden til stjernesystemerne internationalt er desuden på et lavmål fordi kriterierne er forskellige fra land til land. Det skaber bare forvirring og misfornøjede kunder”, mener Petter Stordalen.

Ifølge Ricas chef, Ole-Jacob Wold, er det foreløbig helt uaktuelt at indføre stjerneklassifikation.

”Hvis systemet bliver en realitet, kan det være, vi vil teste det på et hotel eller to i et par år, så får vi se om det har nogen nytteværdi. Jeg er usikker”, siger han til avisen. Heller ikke Nils Henrik Geitle fra ’De Historiske Hotell & Spisesteder’ vil anbefale ordningen for sine medlemmer.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.