Norske SAS-ansatte: Danskerne leverer ikke

I den norske Finansavisen kritiserer formanden for den norske fagforening, John Lyng, de danske faglige organisationer for kun at ville gå seks pct. ned i løn i en kort periode fra august i år til februar 2010. Lyngs egne medlemmer har været klar til at arbejde gratis i langt større omfang, og den norske organisationsformand frygter nu at et sparediktat fra SAS-ledelsen vil ramme unødigt hårdt på grund af manglende medvirken fra de danske fagforeninger.

 

Hos en anden norsk fagforening, Norsk Luftfarts Funksjonærforening, er man mere afdæmpet. Her vurderer formanden, Asbjørn Wikestad, det er vanskeligt at sænke lønnen yderligere, hvis hans medlemmer overhovedet skal orke at arbejde i SAS. Til gengæld bør der satses på øget effektivitet og mindre sygefravær, siger Wikestad.

Skrevet af Christian Peschardt

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.