Geir Karlsen.

Norwegian ændrer koncernledelsen

Geir Karlsen er ansat som ny finansdirektør, CFO i Norwegian. Han kommer fra stillingen som Group CFO i det britiske shippingselskab Navig8 Group og har bred erfaring fra børsnoterede selskaber inden for shipping og offshore.

Den konstituerede finansdirektør Tore Østby fortsætter i koncernledelsen i en nyoprettet stilling som Executive Vice President Strategic Development, mens Kurt Simonsen er ny IT-direktør.

Geir Karlsen har de seneste 12 år været CFO i internationale selskaber som Golden Ocean Group og Songa Offshore. Han kommer nu fra stillingen som Group CFO i det London-baserede rederi Navig8 Group. Han er civiløkonom fra Handelshøyskolen BI i Norge.

”Jeg er meget tilfreds med, at få Geir Karlsen med på holdet. En stor del af hans erhvervserfaring har klare lighedstræk med flybranchen, hvor leasing-aftaler og finansiering af større transaktioner er helt centrale. Samtidig er hans ledererfaring fra større internationale selskaber vigtig for Norwegians globale udvikling”, siger koncernchef Bjørn Kjos.

Tore Østby fortsætter
Tore Østby, der har været konstitueret finansdirektør siden juli 2017, fortsætter i koncernledelsen i en nyoprettet stilling som Executive Vice President Strategic Development. Han har 15 års erfaring fra finanssektoren som senioranalytiker og analysechef. Han har været syv år i Orkla-koncernen og har en økonomiuddannelse fra Handelshøyskolen BI i Norge.

”Tore Østby har gennem tre år i Norwegian gjort et solidt arbejde både som leder for Investor Relations og i rollen som fungerende finansdirektør. Et stærkt lederteam og en tydelig strategisk retning er vigtig”, siger Bjørn Kjos.

Ny IT-direktør
Den tredje ændring i Norwegians koncernledelse er på IT-siden med ansættelsen af Kurt Simonsen som ny IT-direktør. Han har bred erfaring fra store omstillings- og digitaliseringsprocesser og har de seneste 17 år været partner og medejer i konsulentselskabet Infocom Group AS. Han har også baggrund fra Hewlett-Packard og Telenor. Han er uddannet elektronikingeniør.

”IT er en integreret del af Norwegians forretningsstrategi. Vi skal være i spidsen i udviklingen af de bedste løsninger for kunderne. Samtidig med at vi skal gøre vores operation mere effektiv og reducere omkostninger. Jeg er godt tilfreds med, at Kurt Simonsen bliver en del af vores lederteam”, siger Bjørn Kjos.

Relaterede artikler:

3.000.000 med Norwegian på London-rute

Boeing har leveret 150 fly til Norwegian

Treårig pilotoverenskomst med Norwegian

x

Læs Også

Kendt DFDS-profil går fra borde

DFDS Seaways’ globale salgsdirektør på passagerområdet stopper til fordel for job i en nyoprettet stilling som kommerciel direktør i DGI-byen i København med blandt andet Øksnehallen.

Energisk hoteldirektør runder 50

Peter Brinks, der siden 2012 har stået i spidsen for Danmarks største private koncertspillested udenfor København, Fuglsøcentret på Djursland, markerer sine første 50 år med reception på torsdag, den 23. august.

TUI klar med kommunikationschef i Danmark

Danmarks næststørste charterrejsebureau har ansat 27-årige Mikkel Hansen som Communiations Manager på det danske marked.

Dansk Industri øger fokus på turisme

Den store arbejdsgiverforening henter stadig flere nye medlemmer indenfor turisme og oplevelsesøkonomi – derfor oprettes nu et egentligt sekretariat for området, der hos DI tæller omkring 250 virksomheder.

Salgsdirektør stopper for at starte konsulentfirma

Efter næsten 40 år på 4-stjernede københavnske Admiral Hotel er salgs- og marketingdirektør Susanne Rübner netop stoppet – i stedet har hun med sin datter startet konsulentfirma.

Storhotel klar med ny direktør

Det 400 værelser store Comfort Hotel Vesterbro i København har fra i dag ny dansk direktør, Thomas Skov.