Geir Karlsen.

Norwegian ændrer koncernledelsen

Geir Karlsen er ansat som ny finansdirektør, CFO i Norwegian. Han kommer fra stillingen som Group CFO i det britiske shippingselskab Navig8 Group og har bred erfaring fra børsnoterede selskaber inden for shipping og offshore.

Den konstituerede finansdirektør Tore Østby fortsætter i koncernledelsen i en nyoprettet stilling som Executive Vice President Strategic Development, mens Kurt Simonsen er ny IT-direktør.

Geir Karlsen har de seneste 12 år været CFO i internationale selskaber som Golden Ocean Group og Songa Offshore. Han kommer nu fra stillingen som Group CFO i det London-baserede rederi Navig8 Group. Han er civiløkonom fra Handelshøyskolen BI i Norge.

”Jeg er meget tilfreds med, at få Geir Karlsen med på holdet. En stor del af hans erhvervserfaring har klare lighedstræk med flybranchen, hvor leasing-aftaler og finansiering af større transaktioner er helt centrale. Samtidig er hans ledererfaring fra større internationale selskaber vigtig for Norwegians globale udvikling”, siger koncernchef Bjørn Kjos.

Tore Østby fortsætter
Tore Østby, der har været konstitueret finansdirektør siden juli 2017, fortsætter i koncernledelsen i en nyoprettet stilling som Executive Vice President Strategic Development. Han har 15 års erfaring fra finanssektoren som senioranalytiker og analysechef. Han har været syv år i Orkla-koncernen og har en økonomiuddannelse fra Handelshøyskolen BI i Norge.

”Tore Østby har gennem tre år i Norwegian gjort et solidt arbejde både som leder for Investor Relations og i rollen som fungerende finansdirektør. Et stærkt lederteam og en tydelig strategisk retning er vigtig”, siger Bjørn Kjos.

Ny IT-direktør
Den tredje ændring i Norwegians koncernledelse er på IT-siden med ansættelsen af Kurt Simonsen som ny IT-direktør. Han har bred erfaring fra store omstillings- og digitaliseringsprocesser og har de seneste 17 år været partner og medejer i konsulentselskabet Infocom Group AS. Han har også baggrund fra Hewlett-Packard og Telenor. Han er uddannet elektronikingeniør.

”IT er en integreret del af Norwegians forretningsstrategi. Vi skal være i spidsen i udviklingen af de bedste løsninger for kunderne. Samtidig med at vi skal gøre vores operation mere effektiv og reducere omkostninger. Jeg er godt tilfreds med, at Kurt Simonsen bliver en del af vores lederteam”, siger Bjørn Kjos.

Relaterede artikler:

3.000.000 med Norwegian på London-rute

Boeing har leveret 150 fly til Norwegian

Treårig pilotoverenskomst med Norwegian

x

Læs Også

Kendt rejsebrancheprofil får nyt topjob

Efter 11 år i et af Danmarks største erhvervsrejsebureauer har bureauets nok mest kendte profil fået nyt job i et andet kendt selskab i rejsebranchen.

Farvel til kendt hotelchef i stor hotelkæde

Regionsdirektøren for tre First-hoteller i København er stoppet. Afløseren er på plads og er hentet fra et københavnsk hotel.

Kendt informationschef trapper ned

I dag runder informationschef for Spies og Thomas Cook Airlines, Torben Andersen, de 65 år – og bruger anledningen til at begynde klaringen for sine afløsere.

Kendt storhotel får ny hotelchef

34-årig er ny chef på stort københavnsk hotel, der i denne tid er i gang med renovering for mange millioner kroner.

Farvel med fuld musik

Københavns Lufthavns snart afgåede kommunikationsdirektør havde sit fritidsband med, da der i går var afskedsreception.

Scandic får ny Food & Beverage-direktør

Danmarks største hotelkæde har fra 1. maj ny F&B-direktør. Alene sidste år serverede Scandic i Danmark omkring 500.000 hovedretter i sine restauranter.