Norwegian afviser skattekritik

I anledning af middagsnyhederne, mandag, hvor Stand By citerede oplysninger fra avisen Dagens Nyheter om at Norwegians ansatte ikke betaler skat i blandt andet Sverige, imødegår Norwegians svenske informationschef Åsa Larsson påstanden:

 

”Påstanden om, at flyselskaber ikke vil betale skat og afgifter for sit personale i Sverige er det helt forkert med hensyn til Norwegian. Vi er et internationalt selskab med virksomhed i mange lande. Personalet både bor og har deres baser i forskellige lande, hvilket er faktorer, der påvirker hvor skat og socialafgifter skal betales. Skatter og afgifter opkræves og rapporteres til de relevante skattemyndigheder. Dvs de med base i Sverige følger de svenske love, de med base i Norge følger de norske love, mens de med spansk base følger de spanske regler”.

 

”Artiklen i Dagens Nyheter nævner også, at vi anvender vikarbureauet Arpi . Vi har haft en god relation til  Arpi i flere år og de har meget kompetent personale. I sommer har de rekrutteret sommerpersonale for os i kabinen. De kabinaneansatte, som er lejet via Arpi er alle svenskere, flyver på svensk kollektiv aftale og har svenske lønninger på samme niveau som vores lejede personale fra Proffice eftersom de flyver på vores svenske base”.

 

Artiklen nævner, at fra og med den 1. juli skal sociale afgifter betalas i de lande hvor personalet starter og afslutter arbejdet, og at det i vores tilfælde ikke stemmer, eftersom det spanske personale flyver fra Arlanda og Landvetter. Det er helt forkert. Vores spanske personale starter og afslutter arbejdet i Spanien. De har overnatninger på Arlanda og Landvetter under nogle af flyvningerne præcist som vores svenske personale sover i Dubai, på Las Palmas eller Tenerife under nogle flyvninger. Vores spanske personale starter og slutter i Spanien præcist som vores svenske personale starter og slutter i Sverige. Derfor skal de sociale afgifter betalas i Spanien, respektive Sverige”, skriver Åsa Larsson.

Skrevet af Flemming Juul