Norwegian får yderligere to fly i Danmark

Norwegian, Danmarks næststørste flyselskab, rykkede hurtigt, da Cimber Sterling torsdag morgen meddelte, at man gik konkurs. Norwegian havde planer klar, hvis Cimber skulle krakke – på samme måde som Norwegian havde det, da selve Sterling gik konkurs i oktober 2008.

 

Allerede i går, søndag, indsatte Norwegian et ekstra fly i Danmark, som bl.a. skal betjene den genoprettede rute på København – Karup, som beflyves fire gange på hverdage. Norwegian prøvede tidligere at operere på ruten, men opgav efter kort tid, da selskabets fly var for store til ruten.

 

Norwegian har også fløjet dansk indenrigs til Billund og Bornholm, men måtte også opgive disse ruter.

 

Norwegian har efter Cimbers konkurs meddelt, at det vil skrue op på en række ruter fra Danmark til udlandet. Men Norwegian nægter fortsat, ligesom bl.a. Easyjet og Ryanair, at sælge den lovpligtige konkursforsikring til private flyrejsende.

 

Efterhånden som flyene indsættes øger Norwegian kraftigt på en række ruter sydpå. På visse ruter som f.eks. fra København til Malaga og Barcelona øges fra tre til 13 ugentlige fly.

 

”I en situation som denne fokuserer vi på at finde en løsning, så vi kan hjælpe uheldige Cimber-passagerer, der nu står med ugyldige billetter og er strandet i udlandet. Næste skridt er en langsigtet plan for, hvordan vi kan øge vores tilbud de rejsende på de ruter som er ramt af Cimber Sterlings konkurs,” siger Johan Bisgaard Larsen, presse- og markedschef for Norwegian i Danmark.

 

I forbindelse med Cimber Sterlings betalingsstandsning er en del danskere strandet i udlandet med værdiløse billetter. På de ruter, hvor Norwegian flyver, tilbyder selskabet at flyve de strandede passagerer hjem til en særlig pris i det omfang, selskabet har ledige pladser.

 

Hjælpen til reducerede priser gælder til 13. maj. Læs mere på Norwegians hjemmeside.

 

Også en række andre flyselskaber har tilbudt såkaldte “redningspriser” til strandede Cimber Sterling-passagerer; bl.a. Ryanair på ruter til Billund, Malmø og Aarhus. Se mere på Ryanairs hjemmeside.

Skrevet af Henrik Baumgarten