Norwegian får første overskud på langruter

norwegian b787 dreamlinerFLYSELSKABER: For første gang siden Norwegian for to år siden begyndte at flyve langruter fik selskabet i seneste kvartal overskud på denne del af sin virksomhed, der skal vokse yderligere. Bravo Tours har aftale med Norwegian om ombooking af sine langrute-passagerer.

Norwegians langruteflyvninger gav ifølge selskabet for første gang overskud i seneste regnskabskvartal med en stigning på 130 pct. i forhold til samme kvartal sidste år af passagerer. De udgør nu fem procent af de passagerer, som Norwegian flyver fra Skandinavien til Bangkok samt ikke mindst en række ruter fra Skandinavien og London Gatwick til USA. Norwegian forventer at dette marked vil vokse med 30 pct. i år og yderligere 38 pct. næste år.

Til november åbner Norwegian nye langruter fra bl.a. København til Las Vegas, San Juan i Puerto Rico og St. Croix på De Amerikanske Jomfruøer. På den ugentlige rute til de tidligere Dansk Vestindiske Øer har Norwegian indgået aftaler med Bravo Tours, Albatros Travel og Stjernegaard Rejser.

Norwegian har ingen såkaldte interline-aftaler med andre flyselskaber om ombooking. Derfor er passagererne prisgivet, når Norwegian har teknik med sine Boeing B787 Dreamliners og må vente i ofte dagevis på at et andet Norwegian-fly eller et indlejet erstatningsfly kommer frem.

Den situation skal passagererne fra Bravo Tours ikke ende i, siger Bravo Tours’ adm. direktør, Peder Hornshøj, til standby.dk og tilføjer: ”Som led i vores kontrakt med Norwegian er der klar aftale om, at Norwegian ombooker vores passagerer til andre flyselskaber så de ikke skal vente i dagevis på at komme hjem fra f.eks. De Amerikanske Jomfruøer.”