Norwegian får hård kritik i Norge

7

norwegianLUFTFART: Den 1. juni indførte Norge passagerafgift på 80 kr.; nu vil Norwegian, uden at spørge om lov, opkræve afgiften fra passagerernes konti – selv om billetten blev købt før afgiften blev indført. Det vil SAS ikke.

Det norske forbrugerråd har bedt Norwegian om en forklaring på dispositionen med at opkræve 80 norske kr. fra passagerer, der havde købt deres billet, før den norske passagerafgift blev vedtaget i Stortinget.

I går modtog tusindvis af Norwegians kunder i Norge besked om, at flyselskabet vil hæve de 80 kr. fra deres konto, selv om de havde købt billetten inden afgiften blev vedtaget. Ryanair har gjort det samme.

”Det må vi gerne,” siger Norwegian – ”Det må I ikke,” siger fagdirektør i Forbrugerrådet, Jo Gjedrem, til hjemmesiden E24.no og tilføjer: ”Man kan ikke bruge tidligere afgivet betalingsinformation til at trække fra kundens konto uden samtykke.”

Norwegians informationschef, Lasse Sandaker-Nielsen, siger til E24.no: ”For at dække vedtagelsen af passagerafgiften må vi indkræve disse penge. I vores rejsevilkår står klart, at alle myndighedsafgifter skal betales.”

Lasse Sandaker-Nielsen sagde ellers den 9. marts til Norges svar på Danmarks Radio, NRK, at Norwegian havde ”justeret” sine billetpriser for at tage højde for den foreslåede passagerafgift. Nu siger han: ”Vi justerede blot priserne i henhold til udbud og efterspørgsel.”

Kunderne kan bede deres bank afvise ekstra-opkrævningen fra Norwegian.

Og norske Aftenposten skriver, at norske rejsebureauer nægter at følge Norwegians ønske om efterbetaling på allerede bookede billetter. Norwegians krav afvises af hovedorganisationen Virke, der organiserer mange norske rejsebureauer.

”Vi kan ikke se at Norwegian har grundlag for at kræve, at rejsebureauer skal udføre denne opgave for dem på billetter som allerede er solgt hos rejsebureauerne,” siger direktør for Reise Utland, Sverre McSeveny-Årli, til Aftenposten.

SAS vil ikke opkræve passagerafgiften fra kunder, der havde booket deres flyvning før afgiften blev vedtaget.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

7 Comments on "Norwegian får hård kritik i Norge"

Notify of
avatar
Ole
Ole

tjah, endnu et eksempel på lav kvalitets selskabet”Norwegian”s foragt for regler og for passagererne..

Leif
Leif

Jeg bare ventet på at Ole fra høypris, lavservice selskapet SAS, skulle kommentere. Er du besatt av Norwegian?

Mikael
Mikael

Pinligt, hvis Norwegians informationschef er taget i en løgn, men den store slyngel her er den norske regering.

Michael
Michael

Prøv at hør her, hvis ikke billetterne bliver dyrere så dør vores jord… Så den norske stat tager blot ansvar…

Leif
Leif

Ingen er tatt i løgn, misforståelsen er det ryddet opp i. Der i mot skal det bli spennende og se om SAS-sjefene blir tatt i løgn etterhvert. De hevder nemlig at de ikke står bak USA-problemene til Norwegian. Noe de gjør.

Ole
Ole

Norwegian fanatikeren “Leif” viser igen at han ikke har den fjerneste anelse om luftfart.

Sander
Sander

“Så dør vores jord” hold da fast, strammer sølvpapirshatten?

Hvis Norge ville noget for miljøet så havde de stoppet med at sælge olie, alt andet er bare endnu en skat…

wpDiscuz