Norwegian først med den nye Boeing 737MAX

Norwegian befæster sin position som et af de hurtigst voksende flyselskaber i verden, når selskabet overhaler Southwest Airlines og bliver de første til at modtage Boeings længe imødesete nye model B737MAX.

Ifølge CNN var amerikanske Southwest Airlines udset til at være søsætningskunde for den nye model, men æren er nu overgået til Norwegian, som skal have sit første eksemplar leveret i maj.

Norwegian Air Shuttle har bestilt 100 B737 MAX, Boeings brændstoføkonomiske mellemdistancefly, som angiveligt har segmentets laveste driftsudgifter.

Norwegian har dog oplyst, at flyet vil blive indsat i driften efter en tilpasningsperiode.

At være først med de nye fly er ikke nødvendigvis en fordel, eftersom man også bliver blandt de første til at opdage eventuelle fejl på de nye fly, hvilket Norwegian oplevede da de modtog Boeing 787 Dreamliner i 2013.

Norwegian har planer om at benytte Boeing 737 MAX til Atlantflyvninger mellem mindre byer i Europa og USA.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.