Flere passagerer i Københavns Lufthavn

københavns lufthavn terminal 3

I marts havde Københavns Lufthavn 4,8 pct. flere passagerer i forhold til samme måned sidste år. Det skyldes bl.a. Norwegians nye ruter til USA.

De fleste er glade for, at påsken først falder i april, så chancen for lidt sol er større. Det er Københavns Lufthavn også, men af helt andre årsager.

Glæden er sandsynligvis også kortvarig og bliver indhentet i næste måned, når helligdagene traditionelt giver færre bussinesrejsende, men flere fritidspassagerer end normalt. Men lige nu og her, er der en stigning på 4,8 pct. i forhold til sidste år, hvor påsken lå i marts måned.

“Det var en fin vækst, vi havde i marts, og specielt trafikken til USA havde en stærk måned med en vækst på hele 61 procent takket være Norwegians nye ruter til Los Angeles, New York og Fort Lauderdale samt helårseffekten af SAS’ San Francisco-rute. Det styrker vores knudepunkt,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør Københavns Lufthavn.

Antallet af indenrigspassagerer steg med 14,9 pct., og transfertrafikken steg med 10 pct. Udenrigstrafikken steg med 4 pct.

London er som vanligt største destination ud af København, mens Stockholm og Aalborg tegner sig for månedens største stigninger i top 10 med vækst på hhv. 18,6 og 16,7 procent.