Norwegian haler ind

Det viser de norske luftfartsmyndigheders, Avinors, store undersøgelse af rejsevaner, som tyder på en dramatisk ændring for flyselskaberne. SAS har tabt betydelige markedsandele til sin vigtigste konkurrent Norwegian de to år.

SAS havde i 2007 præcist 61% af de rejsende på indenrigsflyvningerne i Norge. De to seneste år har selskabet oplevet en nedgang på 20 procentpoint og er nu lige under 50% af markedet. I 2009 havde SAS 6,22 millioner passagerer.

I 2007 var Norwegians markedsandel 24%. I 2009 er den oppe på 35%. Her rejste 4,4 millioner passagerer med selskabet i Norge sidste år.

Det SAS-ejede Widerøe havner på tredjepladsen når det gælder indenrigsflyvninger og ser ud til at have øget trafikken lige så meget, som SAS har mistet. Selskabet har haft vækst de seneste to år og har nu en markedsandel på 14%. 1,73 millioner passagerer fløj med Widerøe i 2009.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.