Norwegian i muligt samarbejde med Ryanair

Bjørn Kjos.

Norwegians topchef Bjørn Kjos.

LUFTFART: Norwegian vil gerne have flere passagerer til sine langruter – de kan f.eks. leveres af Ryanair, hvis de to selskaber kan finde en samarbejdsmodel. Der er samtaler mellem selskaberne, bekræfter Norwegian.

Der mangler bare detaljer før et formelt samarbejde er klar mellem Ryanair og Norwegian, skriver i hvert fald den italienske avis Corriere della Sera.

Og norske Dagbladet tilføjer, at det i givet fald bliver et feeder-samarbejde, hvor passagerer fra Ryanairs Europa-ruter kan komme videre med Norwegians langruter. Men det vil i så fald muligvis kræve, at de to selskaber kan finde ud af at overføre bagage i lufthavnene til hinanden. Det er ikke en spidskompetence hos lavprisselskaber, der oftest kun flyver fra A til B.

Norwegians informationschef, Lasse Sandaker-Nielsen, siger til det norske medie E24.no: ”Ja, Norwegian har haft samtaler med Ryanair og andre om et muligt samarbejde om at passagerer fra andre flyselskaber kan fortsætter med Norwegian interkontinentalt. Der er ingen håndfaste aftaler med Ryanair – men vi er interesseret i samarbejde med andre flyselskaber om f.eks. at få feedet passagerer ind til vores langruter, navnlig fra London Gatwick.

Norwegian meddelte i øvrigt i går, at man vil tilslutte sig den nye europæiske brancheforening for flyselskaber Airlines for Europe, A4E. Målet med foreningen er at fremme tiltag, som øger flyselskabernes konkurrenceevne.

De andre medlemmer i A4E er foreløbig Air France KLM, Easyjet, IAG Group (British Airways m.fl.), Lufthansa, Finnair og Ryanair.