Norwegian imponerer ikke stort erhvervsrejsebureau

norwegian B787, EI-LNBREJSEBUREAUER: ”Så meget for den ”langdistance-revolution – det er blevet dyrere at flyve til Bangkok og New York,” siger koncernchef for det norske erhvervsrejsebureau, Via Egencia. I weekenden blev Norwegian-fly fra Oslo til Bangkok 16 timer forsinket.

Norwegian vil være de første til at sige, at selskabets nye langruter ikke er beregnet på erhvervsrejsende, men ferieturisterne.

Men, skriver Carl W. Barth, adm. direktør for det store erhvervsrejsebureau Via Egencia, i sin leder i et nyhedsbrev, det er blevet dyrere at flyve langdistance.

”Så vidt Norwegians bebudede ”revolution på langruterne” – den lader vente på sig for erhvervsrejsende.  VIA Egencias billetprisindeks for 3. kvartal viser, at kunderne i snit betalte 19 og 11 pct. mere til hhv. New York og Bangkok sammenlignet med samme kvartal i 2012,” noterer Carl W. Barth og tilføjer:

”Dette viser at Norwegian foreløbig ikke er aktuel leverandør af langdistancesæder til forretningsrejsende. De som flyver i forbindelse med job kræver en forudsigelig og stabil produktion hos flyselskaberne. De skal ikke spekulere på afgangene og have en tidsrisiko. Norwegian har fortsat et stykke vej på denne del af sin produktion.”

Norwegian har selv medgivet og beklaget, at den er gal med punktligheden på langruter. Selskabet flyver foreløbig fra Oslo og Stockholm til såvel New York JFK og Bangkok. Næste måned kommer den næste langrute – fra København til Fort Lauderdale med to fly om ugen.

I weekenden var der igen problemer med Norwegians foreløbig to Boeing B787’ere. Flyet lørdag eftermiddag fra Oslo til Bangkok kom først af sted søndag morgen – med en forsinkelse på over 16 timer. Denne gang pga. problemer med flyets bremser.