Norwegian klar med B787 i Københavns Lufthavn

Norwegian B787LUFTFART: Der er nu dato på den første rute med B787 Dreamliner fra København. Det sker til efteråret. Finland får dog den første rute i Norden betjent af den nye flytype, som igen er på vingerne efter sine batteriproblemer.

Norwegian begynder 29. november at flyve to gange om ugen mellem Københavns Lufthavn og Fort Lauderdale i Florida; det bliver første gang, flytypen kommer til Danmark.

Selskabet har inden da haft debut med B787 i Skandinavien. Det sker 31. august fra såvel Oslo som Stockholm til Bangkok – begge ruter har tre fly om ugen.

Fra 1. september flyver Norwegians første eksemplarer af B787 også mellem Oslo og New York JFK, ligeledes tre gange om ugen. Fra 2. september flyver modellen også tre gange om ugen mellem Stockholm og New York JFK samt fra 1. december to gange om ugen fra Stockholm til Fort Lauderdale.

Første selskab til at bruge B787 på rute til Norden bliver dog Japan Airlines fra Oneworld-alliancen, som fra 1. juli vil flyve dagligt med typen fra Tokyos Narita-lufthavn til Helsinki.

Boeing fremstiller nu syv B787’ere om måneden på sine to samlefabrikker, på hovedfabrikken i Everett nord for Seattle og i den mindre samlefabrik i South Carolina. Planen er at samle ti B787’ere om måneden.

Foreløbig har Boeing leveret 52 eksemplarer af flyet til otte flyselskaber – men har stadig over 800 bestillinger af typen fra 58 kunder verden over.

De tre næste modtagere er ud over Norwegian også AeroMexico samt det britiske charterflyselskab, Thomson Airways.