Norwegian lønner bedre end SAS

2019/08/defaultmain.jpgNår det kommer til aflønning af flyselskabernes ansatte er Norwegian mere rundhåndet end SAS, skriver den norske avis Dagens Næringsliv.

Det er de store lønnedgange, SAS-personalet måtte acceptere for godt et år siden, der har gjort Norwegians lønninger til de højeste. En kabineansat og purser i SAS har en gennemsnitlig løn på 420.000 norske kroner om året, hvilket er næsten 50.000 mindre end i Norwegian, der i gennemsnit betaler 469.788 norske kroner til en sammenlignelig ansat.

Gennemsnittet for SAS medarbejdere er udregnet på basis af ansatte både i og udenfor Norge, samt junior- og senior kabinepersonale. Gennemsnittet for Norwegian er udregnet ud fra junior kabinepersonale i Norge.

Hos SAS udlægges lønforskellen som et tegn på, at lønnedskæringerne har gjort SAS mere konkurrencedygtig og fleksibel: ”De ændringer vi har foretaget, er et stort skridt fremad for SAS i bestræbelserne for at være konkurrencedygtig med resten af branchen. Lønomkostningerne er reduceret, og vi kan nu bruge de ansatte mere fleskibelt når vi udvider vores rutetilbud”, siger Knut-Morten Johansen, informationschef i SAS, til Dagens Næringsliv.