Norwegian mere værd end SAS

Baggrunden er aktiekursstigningen for Norwegian i kølvandet på offentliggørelsen af selskabets køb af 222 nye fly, hvilket bragte aktiekursen for Norwegian i vejret med 5% til en markedsværdi på 2,63 milliarder kroner, skriver borsen.dk.

 

Det betød, at SAS måtte se sig overhalet, da markedsværdien for det Skandinaviske selskab er lige under 3 milliarder svenske kroner, hvilket svarer til 2,5 milliarder danske kroner.

 

Skrevet af Flemming Juul

Norwegian mere værd end SAS

Værdien af Norwegian er mere end fordoblet gennem de senere år, mens SAS er reduceret i værdi i den samme periode og har med den nugældende aktiekurs en markedsværdi på 2,5 milliarder kroner, mens værdien af Norwegian er steget til 3,5 milliarder kroner, skriver epn.dk.

 

SAS fører dog stadig når der tales omsætning og passagertal, men det er Norwegian, som har den store fremgang.

 

Aktiekurserne for selskaberne krydsede hinanden i januar, da Norwegian bestilte 222 nye fly.

 

SAS har næsten dobbelt så mange passagerer som Norwegian, og omsætningen er tre gange så stor. Med de nuværende vækstrater vil Norwegian på få år overhale SAS på passagertal.

 

”Børsværdi afspejler forventninger til ekspansion og indtjening. Markedet bestemmer, og det kan vi ikke gøre noget ved. Tiden vil vise, om den nuværende vurdering er rigtig”, siger Flemming Jensen, koncerndirektør i SAS med ansvar for driften og det danske marked.

Internationalt har Ryanair den suverænt højeste børsværdi foran Lufthansa, selv om den tyske koncern har en omsætning syv gange større end Ryanairs.

Skrevet af Flemming Juul