Norwegian øger presset på SAS

Norwegian, Københavns Lufthavn næststørste flyselskab, øger fra sommersæsonen på ruterne til Aalborg, Oslo, Stockholm samt flere sydeuropæiske destinationer.

På Danmarks største indenrigsrute, København-Aalborg, udvides på hverdage fra 7 til 8 daglige flyvninger, mens ruterne til både Oslo og Stockholm vokser fra 5 til 7 daglige afgange på hverdage. Det skriver CPHtraveller.dk

På ruten mellem København og Aalborg stiger Norwegian fra 39 flyvninger om ugen til 47 fra 1. april. Til Oslo bliver der ekstra 12 flyvninger om ugen fra 31 til 43. Stockholm udvides med 11 nye frekvenser fra 29 til 40 ugentlige flyvninger. Udvidelserne til både Oslo og Stockholm er gældende fra den 8. april.

Med udvidelserne fortsætter Norwegian angrebet på tre af SAS’ kerneruter.

Norwegian vil have næsten samme antal flyvninger på København-Aalborg som SAS – mens SAS dog stadig er klart større på ruterne fra København til hhv. Oslo og Stockholm. SAS har 14-15 returflyvninger på hverdage fra København til Oslo og Stockholm.

I en kommentar til Norwegians opgradering på bl.a. de skandinaviske ruter, siger SAS’ driftsdirektør, Flemming Jensen, til Børsen:
”Uanset at Norwegian øger deres afgange, så har SAS jo en klart bedre tidstabel, end de har. Vi har et loyalitetsprogram, god service, gode produkter og punktlige flyafgange. Og så har vi med hele netværksdelen altså adgang til tusind destinationer.”

Norwegian udvider fra sommerprogrammet også fra København til flere sydeuropæiske destinationer.

Ruten til Barcelona udvides til to flyvninger alle ugens dage fra starten af april. Sidste sommer fløj Norwegian 13 gange ugen til Barcelona i den absolutte højsæson, mens der resten af sommeren var 10 ugentlige flyvninger.

Til Nice vil der ligeledes blive to daglige flyvninger alle ugens dage fra april. Dette er en udvidelse fra 11 ugentlige afgang sidste sommer i højsæsonen og 9 ugentlige resten af sommeren.

Andre ruter som udvides fra København omfatter Malaga, Mallorca, Faro og Catania. Her vil der blive 1-2 ekstra ugentlige afgange sammenlignet med forrige sommer.

Norwegian vil den kommende sommer have 11 B737’ere stationeret i Københavns Lufthavn. Det er samme antal som sidste år. De nævnte udvidelser muliggøres ved, at Norwegian sidste sommer fløj ruterne til Malaga og Alicante med fly baseret i København. Den kommende sommer vil alle flyvninger mellem Alicante og København, blive produceret af Norwegians base i Alicante, mens hovedparten af flyvningerne mellem Malaga og København vil ske med fly fra basen i Malaga.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.